Islamska država prevzela odgovornost za napad v Londonu – TOPNEWS.si

Islamska država prevzela odgovornost za napad v Londonu

Islamska država prevzela odgovornost za napad v Londonu

Vojak Islamske države je izvedel napad, kot odgovor na napade državljane koalicije na Islamsko državo, je sporočila islamska novinarska agencija Amaque News. Britanska policija ve za ime napadalca, ki pa ga bo objavila, ko bodo za to izpolnjeni pogoji. Obveščevalna agencija MI5 ga je pred leti ocenila kot “obrobno figuro”.

Teroristična organizacija Islamska država je prevzela odgovornost za včerajšnji teroristični napad v Londonu, v katerem so bile ubite štiri osebe, večje število ljudi pa je ranjenih, poroča Reuters Reuters.

Vojak Islamske države je izvedel napad kot odgovor na napade državljane koalicije na Islamsko državo, je sporočila islamska novinarska agencija Amaque News.

V okviru preiskave so danes v Londonu aretirali osem oseb. Londonska policija je pred tem sporočila, da gre za napad osebe, ki je bila spodbujena s predhodnimi napadi islamskih teroristov v Evropi.

Britanska premierka Theresa May je dejala, da je bil napadalec, sicer rojen v Veliki Britaniji, znan obveščevalni agenciji MI5 in je že bil pred nekaj leti predmet preiskave zaradi ekstremizma, vendar so ga ocenili kot “obrobno figuro”. Policija bo objavila ime napadalca, ko bodo za to izpolnjeni pogoji.

Premierka May je izjavila, da je v teku obsežna protiteroristična preiskava, ki ima za cilj ugotoviti, kako je bil napad pripravljen, ali je napadalec imel pomagače in kaj je bil motiv za napad.

V napadu v bližini britanskega parlamenta in na Westminstrskem mostu v centru Londona so bile ubite štiri osebe, 40 pa jih je ranjenih, so danes sporočili predstavniki oblasti.

Napad se je zgodil včeraj, nekaj pred 15. uro po lokalnem času, med ubitimi je tudi policist Keith Palmer, piše BBC.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    dež 7 let

    Kar se mene tiče, tudi če ne bi. Je dovolj, da vidiš ksiht tega človeka pa je vse jasno.