Trumpova klofuta Bruslju: Tillerson se ne bo udeležil vrha NATO zaradi Kitajske in Rusije? – TOPNEWS.si

Trumpova klofuta Bruslju: Tillerson se ne bo udeležil vrha NATO zaradi Kitajske in Rusije?

Trumpova klofuta Bruslju: Tillerson se ne bo udeležil vrha NATO zaradi Kitajske in Rusije?

Ameriški državni sekretar Rex Tillerson bo naslednji mesec obiskal Rusijo in zaradi tega bo pred tem izpustil udeležbo na ministrskem sestanku NATO v Bruslju.

Državni sekretar Tillerson bo odpotoval v Moskvo po obisku Italije, kjer se bo udeležil ministrskega sestanka G7 – industrijsko najrazvitejših držav, so sporočili predstavniki State Departmenta.

Obisk šefa ameriške diplomacije v Moskvi je najavljen v času, ko se nadaljujejo kontroverznosti glede ruskih internetnih napadov na ameriško Demokratsko stranko in v teku preiskave FBI in Kongresa o zvezah sodelavcev predsednika Donalda Trumpa z Rusijo, piše Washington Post.

Predstavniki State Departmenta niso želeli potrditi špekulacij, da bo Tillerson izpustil udeležbo na sestanku ministrov za zunanje zadeve članic NATO v Bruslju 5. in 6. aprila, da bi bil lahko v istem času prisoten na Trumpovem sestanku s kitajskim predsednikom Xijem Jinpingom.

Pričakovati je bilo, da se bo Tillerson udeležil sestanka NATO na sedežu zveze NATO v Bruslju, predstavniki State Departmenta pa pravijo, da državni sekretar tega ni smatral kot imperativ, saj se bo z njimi sestal v sredo v Washimgtonu na sestanku, posvečenem boju proti Islamski državi.

Državni sekretar Tillerson se je kot šef naftnega giganta ExxonMobila uspešno pogajal z Rusijo, predsednik Rusije Vladimir Putin pa mu je izročil orden prijateljstva.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)