Berlin odgovarja Trumpu: Nemčija ne dolguje nič zvezi NATO! – TOPNEWS.si

Berlin odgovarja Trumpu: Nemčija ne dolguje nič zvezi NATO!

Berlin odgovarja Trumpu: Nemčija ne dolguje nič zvezi NATO!

Nemška ministrica za obrambo Ursula von der Leyen je danes zavrnila trditve ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da Nemčija dolguje zvezi NATO in ZDA “ogromno vsoto” denarja za obrambo.

“Ne obstaja dolg zvezi NATO. Denar za obrambo se vlaga v mirovne misije Združenih narodov, v naše evropske misije in v skupni boj proti Islamski državi”, je dejala ministrica Ursula von der Leyen, prenaša Reuters.

Po njenih besedah, vsi želijo, da se breme deli enakomerno, da pa bi se to zgodilo je nujno potrebno narediti “moderni varnostni koncept”, ki vključuje modernizacijo NATO in tudi obrambnega sistema EU.

Ameriški predsednik Trump je v sporočilu preko družbenega omrežja Twitter dan po sestanku z nemško kanclerko Angelo Merkel v Washingtonu sporočil, da Nemčija dolguje velike vsote denarja zvezi NATO in ZDA, ki jih Nemčija mora plačati za močno in zelo drago obrambo in varnost, ki jo Nemčiji zagotavljajo ZDA in zveza NATO.

Predsednik Trump je od Nemčije in drugih držav članic NATO zahteval, da pospešijo napore za izpolnitev ciljev za obrambni proračun zveze NATO.

Katera stran govori resnico in katera zavaja, bo malo bolj jasno preko razvoja dogodkov in komunikacije med obema državama v prihodnjih dneh. Ne bi bilo slabo, če bi izjavo o dolgovih posameznih držav članic zveze NATO, javnosti podala zveza NATO sama.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Nata 7 let

    Kdo pa so tisti – vsi ? To preseljevanje muslimanov je povzročila Nemčija ! So takrat katero drugo članico EU kaj vprašali ? So se pa stroški NATA prav gotovo povečali. Zakaj že ? Naj tudi plača !