Turški pohod na Evropo, Erdogan Turkom v Evropi: imejte po pet otrok, vi ste prihodnost EU! – TOPNEWS.si

Turški pohod na Evropo, Erdogan Turkom v Evropi: imejte po pet otrok, vi ste prihodnost EU!

Turški pohod na Evropo, Erdogan Turkom v Evropi: imejte po pet otrok, vi ste prihodnost EU!

Predsednik Turčije Redžep Tajip Erdogan je včeraj pozval Turke, ki živijo v Evropi, naj se namesto za tri, raje odločijo za pet otrok in sporočil večmilijonski turški diaspori, da je “prihodnost Evrope”, poroča AFP.

Agencija France Presse poroča, da sta Turčija in Evropa v sporu, saj Nizozemska in Nemčija nista dovolili turškim ministrom, da se na njunem ozemlju udeležijo shodov za podporo razširitvi Erdoganovih predsedniških pooblastil, glede katerih se bodo državljani Turčije odločali na referendumu 16. aprila letos. Predsednik Erdogan si želi uvedbo predsedniškega sistema.

“Tukaj lahko povem mojim državljanom, povem mojim bratom in sestram v Evropi… Šolajte svoje otroke v boljših šolah, omogočite, da vaša družina živi v boljšem kraju, vozite boljše avtomobile, živite v boljših hišah. Imejte po pet otrok, ne samo tri. Vi ste prihodnost Evrope. To je najboljši odgovor na neolikanost, ki jo kažejo do vas, na sovraštvo, na krivice”, je dejal turški predsednik Erdogan.

AFP spomni, da je v Evropi nastanjenih približno 2,5 milijona državljanov Turčije, ki imajo pravico glasovati na referendumu, poleg njih pa še milijoni ljudi, ki živijo v Evropski uniji in imajo turške korenine.

Predsednik Turčije Erdogan, ki ima štiri otroke, je pred tem pozival ženske v Turčiji, naj rojevajo najmanj po tri otroke, da bi se povečalo turško prebivalstvo.

Po ocenah Svetovne banke je imela Turčija leta 2013 okoli 75 milijonov prebivalcev. V zahodni Evropi naj bi jih živelo več kot 3 milijone.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (6)
 • comment-avatar
  Nata 7 let

  O, dobro je spodbodel svoje ljudi. Saj ne bo dal nič zraven, ali ne ?
  Bodo pač dale države v katerih živijo ti njegovi bratje in sestre.
  Ni kaj ! Dobra zamisel !!

 • comment-avatar
  xtc 7 let

  No ežava je v tem;da je turški ” napredek in prihodnost” znne še iz časa vpadov Turkov in da BO Erdogan tisti ;ki bo zanetil veliko vojno:

  • comment-avatar
   Franjo 6 let

   dobili so jih po hrbtu enkrat, dobili jih bodo tudi drugič

 • comment-avatar
  Sloven"c 7 let

  seveda in mi vse te prišleke veselo futramo !

 • comment-avatar
  Ni Dolgcajta 7 let

  samo poglej ta demonski obraz …

 • comment-avatar
  Franjo 6 let

  a tega debila sploh še kdo normalen resno jemlje?