Rotterdam dovolil današnji protest Turkov proti nizozemski policiji – TOPNEWS.si

Rotterdam dovolil današnji protest Turkov proti nizozemski policiji

Rotterdam dovolil današnji protest Turkov proti nizozemski policiji

Župan Rotterdama Ahmed Abutaleb je odobril izvedbo protesta, ki bo potekal danes v Rotterdamu, kjer bodo turški državljani, živeči na Nizozemskem, protestirali proti načinu ravnanja nizozemske policije do turških demonstrantov prejšnji konec tedna, ko so nizozemske oblasti zaradi varnostnih razlogov preprečile turški ministrici za družino udeležbo na shodu in jo pospremile iz države ter prepovedale pristanek letala s turškim zunanjim ministrom v Rotterdamu. Zapleti med Nizozemsko in Turčijo so se dogajali v luči nozozemskih parlamentarnih volitev.

Tiskovni predstavnik Uprave mesta Rotterdam Lenaart de Jong je dejal, da so organizatorji demonstracij zahtevali dovoljenje za izvedbo protesta “za zaščito pravic Turkov”, poroča AFP.

Nizozemska policija je prejšnji konec tedna v demonstracijah, ki so prerasle v nasilje, uporabila tudi pse in vodne topove, da bi razgnala več tisoč demonstrantov, ki so mahali s turškimi zastavami pred turškim konzulatom v Rotterdamu, pri čemer so nekateri demonstranti metali kamenje in steklenice v policijo.

Policija naj bi proti nekaterim demonstrantom uporabila tudi pendreke, so povedali nekateri udeleženci demonstracij za agencijo Reuters.

Protesti so izbruhnili potem, ko Nizozemska v soboto zaradi ni dovolila pristanek letala s turškim ministrom za zunanje zadeve Mevlutom Čavušoglujem v Rotterdamu, kjer se je nameraval udeležiti shoda Turkov in jih nagovoriti, da glasujejo na aprilskem referendumu za razširitev pooblastil predsednika Erdogana.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Nata 7 let

    Župan Ahmed………….?? No, potem se ni nič za čuditi, da je, kot je !!
    Kako drugače pa naj takle možakar ravna ?
    Ja, to je tisto………..ogromno muslimanov je v Evropi na visokih položajih. In rezultat je tu.