Evropski Uniji je zaledenela kri: Turčija razmišlja, da spusti morje migrantov v Evropo! – TOPNEWS.si

Evropski Uniji je zaledenela kri: Turčija razmišlja, da spusti morje migrantov v Evropo!

Evropski Uniji je zaledenela kri: Turčija razmišlja, da spusti morje migrantov v Evropo!

Turški minister za vprašanja EU Ömer Çelik je sporočil, da je prišel čas, ko Turčija proučuje sporazum o migracijah, ki ga je sklenila z EU, saj je postalo jasno, da EU ne bo zavzela pravičnega stališča, ko gre za njeno obljubo, da bo Turkom ukinila vizume.

To je pozno sinoči izjavil turški minister za vprašanja EU Ömer Çelik Reutersu in sporočil, da nizozemske investicije v Turčiji niso ogrožene z nedavnim diplomatskim sporom med obema državama.

Minister Çelik je pojasnil, da je gnev Ankare usmerjen proti nizozemski vladi in ne proti nizozemskemu narodu, niti nizozemskim podjetjem, čeprav je podpredsednik turške vlade dejal, da bi morala Turčija Nizozemski uvesti tudi ekonomske sankcije. Çelik je poudaril, da Ankara poziva gospodarstvenike po svetu s sporočilom, da je Turčija varna država za investicije.

“Ta poziv se nanaša tudi na nizozemske poslovneže, ki investirajo, poslujejo, odpirajo delovna mesta v Turčiji. Navedeni definitivno niso del krize”, je dejal minister Çelik in preciziral, da privatni sektor, poslovni svet, turisti in nizozemski narod, niso del novonastale krize.

Turčija je v ponedeljek suspendirala diplomatske odnose z Nizozemsko na visoki ravni in izgnala veleposlanika te države ter prepovedala pristanek letal z nizozemskimi diplomati, kot znak povračilnih ukrepov, zaradi nizozemske prepovedi ministrom iz Ankare, da se udeležijo shodov Turkov, živečih v Nizozemski, v podporo turškemu referendumu o razširitvi predsedniških pooblastil.

Nizozemska, Švedska, Avstrija in Nemčija so prav tako prepovedale tovrstne shode iz varnostnih razlogov.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (3)
 • comment-avatar
  xtc 7 let

  Nehajmo se igrati bebce in idiote;ko bo Eu jasno povedala;d lahko Turčij sprosti karhoče ;a ne bo nobeden imigrant prešel EU MEJE NE GLEDE NA CENO;BO HITRO DRUGAČE:

 • comment-avatar
  xtc 7 let

  Ne razumem zakaj zaledenitev?
  Neverniki pač ne morejo v EU NE glede na ceno:ENAKO KOT NE KRŠČANI V ISLAMSKE DEŽELE;TOREJ ČEMU RAZBURJANJE?
  sILA=ODGOVOR SILA:

 • comment-avatar
  Nata 7 let

  No kako ? Saj ravno Nizozmska vlada dovoli, oz. ” navija ” za njih ! Če bi bilo po volji naroda, jih ne bi bilo toliko .Narod bi hitro počistil, saj so na svojem ozemlju, v lastni državi ogroženi od prišlekov !!EU že nekaj let dela napako za napako.
  Srčno upam, da bo na meje s Turčijo poslala vojsko, ki ne bo prav nobenega spustila noter.
  Če so Makedonci lahko omejili te horde, da jih vojska Evrope ne bi mogla ?? Dajte no !