Malezija balzamirala truplo Kim Jong Nama – TOPNEWS.si

Malezija balzamirala truplo Kim Jong Nama

Malezija balzamirala truplo Kim Jong Nama

Namestnik predsednika vlade Malezije Ahmad Zahid Hamidi je danes sporočil, da so truplo Kim Jong Nama, umorjenega 13. februarja letos na letališču v Kuala Lumpurju, balzamirali.

Ahmad Zahid Hamidi je izjavil tudi, da bodo deportirali 50 Severnokorejcev, katerih delovni vizumi so potekli, čeprav sta Malezija, kot tudi Severna Koreja napovedali prepoved, malezijskim državljanom iz Severne Koreje in korejskim državljanom iz Malezije, izstopa iz države zaradi diplomatskega spora.

Oblasti Malezije trdijo, da je bil polbrat predsednika Severne Koreje Kim Jong Una umorjen 13. februarja letos na letališču v Kuala Lumpurju potem, ko sta mu dve ženski po obrazu namazali živčni strup VX.

Severna Koreja, katero krivijo za organizacijo napada, je zavrnila rezultate obdukcije, odnosi med obema državama pa so postali zelo zaostreni.

Namestnik premiera Malezije je dejal, da je bilo truplo Kim Jong Nama prevzeto iz mrtvašnice v bolnici v Kuala Lumpurju zaradi balzamiranja in nato ponovno vrnjeno v bolnico.

Jong Namovo truplo bi lahko v mrtvašnici razpadlo, zato smo se odločili, da ga bomo ohranili, je dejal Ahmad Hamidi.

Malezijske oblasti so sporočile, da imajo Kimovi sorodniki dva do tri tedne časa, da prevzamejo posmrtne ostanke.

Severna Koreja je zahtevala, da se jim truplo izroči in bila proti izvedbi autopsije. Pjongjang je zavrnil potrditev, da je žrtev Kim Jong Nam in je govorila o pokojniku kot Kim Čolu, kar je bilo tudi napisano v “ponarejenem” potnem listu, ki ga je imel Kim pri sebi v času napada.

Policija Malezije je sporočila, da je Kim Čol in Kim Jong Nam ista oseba, vendar ni pojasnila, na kakšen način so to ugotovili.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)