Besedna vojna Turčije z Nizozemsko se nadaljuje! Erdogan: Nizozemska je pokazala svojo moralo z vlogo v Srebrenici! – TOPNEWS.si

Besedna vojna Turčije z Nizozemsko se nadaljuje! Erdogan: Nizozemska je pokazala svojo moralo z vlogo v Srebrenici!

Besedna vojna Turčije z Nizozemsko se nadaljuje! Erdogan: Nizozemska je pokazala svojo moralo z vlogo v Srebrenici!

Predsednik Turčije Redžep Tajip Erdogan je izjavil, da Turčija ve, kako Nizozemska “razume” civilizacijo in moralo, preko njene vloge v genocidu v Srebrenici, poročajo turški mediji.

“Celo v vojni obstaja pravilo, da se ne sme streljati na medicinsko osebje, vendar, če so kot Nizozemci, potem to lahko naredijo in to odkrito povem, saj mi poznamo Nizozemsko in Nizozemce še iz časa Srebrenice. Spoznali smo, kako imajo pokvarjen značaj in kako je bilo masakriranih osem tisoč Bošnjakov v Srebrenici. Poznamo jih dobro. Naj nam nihče ne predava o civilizaciji. Čelo in obraz tega naroda sta čista, njihovi pa so popolnoma črni“, je dejal Erdogan v govoru v Kongresnem centru Bastepe v luči obeležitve Praznika medicinskega osebja.

V nedeljo je Kahraman Hališčelik, dopisnik turške državne televizije TRT iz New Yorka, obtožil Nizozemsko, da je namerno organizirala pokol v Srebrenici.

Turški novinar je napisal na Twitterju, da je doslej veljalo, da pokol v Srebrenici ni bil namerno organiziran.
“Sedaj je jasno, da so Nizozemci nameravali očistiti Evropo pred muslimani,” je napisal Hališčelik.

Predsednik Erdogan se je razkačil potem, ko je Nizozemska skupaj z Nemčijo in Avstrijo zavzela stališče, da na svojem ozemlju ne dovoli turškim politikom organizacijo shodov podpore za aprilski referendum o spremembah ustave, ki bi turškemu predsedniku Redžepu Tajipu Ergodanu omogočile razširitev njegovih pooblastil.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    No Erdogan naj se raje pobriga za opravičilo Armencem nad katerimi je Otomanski imperij zagrešil genocid;tako da ima dovolj delaže s tm:Nihče pa noče njegovena islamofašizma in njegovih maš in spektaklov na domačem dvorišču: