Marine Le Pen nad Bruselj: S Kachynskim in Orbanom bomo demontirali EU! – TOPNEWS.si

Marine Le Pen nad Bruselj: S Kachynskim in Orbanom bomo demontirali EU!

Marine Le Pen nad Bruselj: S Kachynskim in Orbanom bomo demontirali EU!

Kandidatka ekstremne desnice na volitvah za predsednico Francije Marine le Pen je izjavila za poljske medije, da bo, v kolikor zmaga na volitvah, delala skupaj z vodjo vladajočih poljskih konservativcev Jaroslawom Kaczynskim na demontaži Evropske unije.

“v Kolikor zmagam, bom začela sodelovanje s Kaczynskim, da demontiramo EU. Ocenjujem, da lahko sodelujemo v številnih stvareh”, je dejala Le Penova v intervjuju, ki ga je danes objavil poljski časopis Rzeczpospolita in dodala, da bo enako predlagala tudi madžarskemu predsedniku vlade Viktorju Orbanu.

Le Penova želi skupaj z Orbanom in Kaczynskim začeti najprej razpravo o tem, kaj je v sedanji Evropski uniji nedopustno. Poleg madžarskega premiera Viktorja Orbana in vodje poljske vladajoče stranke Zakon in pravičnost Jaroslawa Kaczynskega vidi Le Penova kot potencialno pomočnico pri rušenju EU tudi v britanski premierki Theresi May.

“Verjetno se ne bomo strinjali glede vsega. Zato pa je vsaka država svobodna in suverena, da zaščiti svoje interese”, je dejala Le Penova. Po njeni oceni je problem, glede katerega se bodo zagotovo strinjali ta, da se mora preprečiti prerasporejanje beguncev v evropske države, proti čemer je kategorično že cela Višegrajska četverica.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Le Penova v narobni govorici;NE GRE za demontažo EU ampak trenutnega sistema in ljudi;ki ga vodijo in ki pelje v razsulo:RazbijanjeEU JE NEUMNOST VENDAR PA TAKA IN S TAKIMI LJUDMI IN SISTEMOM NE MORE VEČ OBSTATI:
    Nujno jo je treba debirokratizirati in korenito reformirati oz;jo povrniti k njenim koreninam ;jasno pa je ;da je treba meje EU NEPRODUŠNO ZAPRETI ZA VSAKO CENO;IMIGRANTE PA ZDEPORTIRATI NAZAJ: