Kurz sporoča Bruslju: Ne bomo polnili luknje v proračunu EU. Varčujte! – TOPNEWS.si

Kurz sporoča Bruslju: Ne bomo polnili luknje v proračunu EU. Varčujte!

Kurz sporoča Bruslju: Ne bomo polnili luknje v proračunu EU. Varčujte!

Z odhodom Velike Britanije iz Evropske unije, le ta izgubi 14 milijard evrov letno, na osnovi neto vplačil iz te države. Luknjo, ki bo nastala oziroma manjko v proračunu, v Bruslju želijo zapolniti s povečanjem prispevkov drugih neto vplačnikov, česar šef avstrijske diplomacije Sebastian Kurz ne namerava sprejeti.

Minister za zunanje zadeve Avstrije Sebastian Kurz je zadolžil svoje strokovnjake za EU, da izdelajo radikalen program varčevanja, ki ga namerava izročiti EU, v času predsedovanja Avstrije Evropski uniji, v drugi polovici naslednjega leta.

V tem času bi morala tudi pasti odločitev o pogojih izstopanja Velike Britanije iz EU.

Moto avstrijskega ministra za zunanje zadeve Kurza je, da “mora EU oslabiti”, vsaj kar zadeva evropsko birokracijo.

Sicer pa Avstrija v proračun EU vplačuje letno okoli 2,5 milijard evrov in na podlagi izjave ministra Kurza, se ta znesek nikakor ne sme povečati z izstopom Velike Britanije iz EU. Zaradi tega Dunaj meni, da je potrebno zmanjšati število osebja v EU za najmanj 12,8 odstotkov, kar ustreza številu prebivalcev Velike Britanije v primerjavi z EU v odstotkih.

Minister Kurz se zavzema za proračun na osnovi obstoječih številk in predlaga zmanjšanje Evropske komisije na 14 članic.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Popolnoma pravilno:
    Vendar pa mislim;da bodo birokrati trmasto vztrjali na svojem in prihajalo bo do vse večjih sporov in ravno levaki in birokrati bodo razsuli EU: