CIA: WiliLeaks je z objavo dokumentov ogrozil varnost ZDA! – TOPNEWS.si

CIA: WiliLeaks je z objavo dokumentov ogrozil varnost ZDA!

CIA: WiliLeaks je z objavo dokumentov ogrozil varnost ZDA!

Ameriška Centralna obveščevalna agencija je sporočila, da bi morali biti Američani zaskrbljeni potem, ko je organizacija WikiLeaks objavila več tisoč neobdelanih obveščevalnih dokumentov, v katerih so navedene podrobnosti o tem, kako CIA pri svojem delovanju izvaja svoje hakerske aktivnosti.

Pozno ponoči CIA še ni potrdila, ali so bili dokumenti ukradeni. Tiskovna predstavnica te agencije Heather Fritz Horniak je izjavila, da CIA ne bo komentirala avtentičnosti dokumentov, niti njihove vsebine.

Po njenih besedah, takšno odkritje lahko ne samo ogrozi Američane in osebje agencije, temveč lahko nasprotnikom omogoči, da izkoristijo te informacije, s ciljem ogrožanja nacionalne varnosti ZDA.

WikiLeaks je že mesece dolgo najavljal, da bo razkril nove dokumente o početju CIA, ki je po njihovem sporno, kar zadeva varnost ameriških kot tudi drugih državljanov po svetu, je navedel tudi to, da je CIA pred nedavnim izgubila nadzor nad svojimi ogromnimi hakerskimi orodji in s tem povezanimi dokumenti.

Ta organizacija je navedla tudi, da je objavljena dokumentacija krožila med hakerji, ki so do pred kratkim aktivno delali za ameriško vlado in da so nekateri od njih odstopili del ciine dokumentacije organizaciji WikiLeaks.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Mislim ;da gre bolj za pretiravanje;kot realnost je pa storjeno nekaj škode: