Prisluškovali so telefonom ves čas: WikiLeaks je objavil 8.000 strani nikoli večjega odkritja doslej o vohunjenju CIA! – TOPNEWS.si

Prisluškovali so telefonom ves čas: WikiLeaks je objavil 8.000 strani nikoli večjega odkritja doslej o vohunjenju CIA!

Prisluškovali so telefonom ves čas: WikiLeaks je objavil 8.000 strani nikoli večjega odkritja doslej o vohunjenju CIA!

WikiLeaks je objavil doslej največje odkritje zaupnih dokumentov Centralne obveščevalne agencije (CIA), povezane z njihovimi sistemi in postopki zasledovanja in prisluškovanja.

Nova odkritja WikiLeaksa iz februarja 2017 so bila, da je CIA špionirala volitve v Franciji, v vsaki politični stranki je imela infiltrirane špione.

Organizacija WikiLeaks je sporočila tudi, da je začela z objavljanjem delov svojega “največjega odkritja sploh, z veliko količino dokumentov, ki jih je CIA označila kot strogo zaupna.

Več kot 8.000 novih dokumentov je bilo objavljenih v torek, z imenom “Vault 7″, kot del serije objav o tej obveščevalni agenciji.
V sporočilu WikiLeaksa je navedeno, da so odkrili podrobnosti o tem, kako je CIA ustvarila in izvajala globalni hakerski program in ga objavila preko Twitterja.

Prav tako se v sporočilu navaja, da je agencija zlorabljala številne priljubljene proizvode največjih podjetij kot so Apple iPhone, Google android telefoni, Microsoft operativni sistem Windows in Samsung smart TV aparate in jih pretvarjala v „svoje orodje“ in “prikrite prisluškovalne naprave“.

WikiLeaks trdi, da je do teh informacij prišel preko mreže, ki jo uporablja Center za kibernetsko obveščevalno službo CIA v Virginii.

Do te najnovejše objave je prišlo po načrtovani tiskovni konferenci CIA, ki se je nanašala na dokumente, ki so pricurljali s pomočjo WikiLeaksa, v povezavi s kibernetskimi napadi te agencije na Francijo, pred tamkajšnjimi volitvami.

Vir je, kot je navedeno v sporočilu WikiLeaksa navedel, da je namen odkrivanja takih podatkov spodbuditi javno razpravo o varnosti, ustvarjanju, uporabi in demokratičnem nadzoru kibernetskega orožja.

Prvi del dokumentacije, imenovan “Year Zero” odkriva, na kakšen način CIA vohuni za ljudmi po svetu s pomočjo aparatov, ki jih vsakodnevno uporabljajo.

Eden od primerov je, da sta CIA in britanska obveščevalna služba MI5 skupaj izdelali “malware/malicious software”, ki inficira “Samsungove televizorje” in jih pretvori v prisluškovalne naprave.

twit 1

Navaja se tudi, kako je CIA zbrala veliko količino podatkov o slabostih raznih softwarjev, ki jih proizvajajo giganti kot o Apple, Microsoft, Google in drugi, vendar o tem teh podjetij ni obvestila, da jih popravijo, temveč jih je sama izrabljala za vohunjenje.

Potrjeno je tudi, da je CIA izumila način, kako zaobiti enkripcijske kode na aplikacijah, kot so WatsApp in Telegram.

twit 2

V eni od objavljenih dokumentov je navedeno tudi, da je ameriški konzulat v Frankfurtu skrita hakerska baza, ki jo uporablja CIA.

Kot je sporočeno iz Wikileaks organizacije, število dokumentov znatno prekaša tisto, ki jih je o Nacionalni varnostni službi (NSA) objavil njen bivši delavec Edward Snowden.

Wikileaks navaja tudi, da je od leta 2001 CIA “dobila politično in proračunsko premoč” v primerjavi z NSA. Informacije, ki so doslej pricurljale iz WikiLeaksa pravijo, da ima CIA svojo floto hakerjev in da je na nek način sama ustvarila lastno NSA.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)