Wilders: Erdogan je islamo-fašistični lider; Prepovedal bi vstop turški vladi na Nizozemsko! – TOPNEWS.si

Wilders: Erdogan je islamo-fašistični lider; Prepovedal bi vstop turški vladi na Nizozemsko!

Wilders: Erdogan je islamo-fašistični lider; Prepovedal bi vstop turški vladi na Nizozemsko!

Vodja nizozemske Stranke za svobodo Geert Wildes je danes izjavil, da bi članom celotne turške vlade v naslednjih tednih prepovedal obisk Nizozemske, da bi tako preprečil turškim ministrom izvajanje kampanje za referendum o spremembi turške Ustave na ozemlju Nizozemske.

Wilders je tujim novinarjem izjavil, da je predsednik Turčije Recep Tajip Erdogan “islamo-fašistični lider”, poroča AFP.

Prav tako je obtožil nizozemsko vlado, da je slaba, ker ni zavrnila zahteve turškega ministra za zunanje zadeve Mevluta Cavusoglua po organizaciji shoda v znak podpore ustavnim spremembah v Roterdamu.

Nizozemski mediji so poročali, da namerava minister za zunanje zadeve Turčije Cavusoglu organizirati shod v Roterdamu, kjer živi velika turška skupnost.

Nizozemski premier Mark Rutte je včeraj izjavil, da je shod na Nizozemskem “nezaželen” in poudaril, da njegova vlada pri tem ne bo sodelovala.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Wilder je samo na glas povedal tisto kar meni ne samo večina normalnih Nizozemcev marvreč tudiEvropejcev:bI PA nIZOZEMSKA MORALA PREPOVEDATI TAKE SHODE;SAJ POLITIČNI MITINGI ;ki se nanašajo na TUJE DRŽAVE NE MOREJO BITI DEL Nizozemske domače politike: