Hiter vzlet avstrijskega šefa diplomacije: Kurz med top 10 svetovnih voditeljev! – TOPNEWS.si

Hiter vzlet avstrijskega šefa diplomacije: Kurz med top 10 svetovnih voditeljev!

Hiter vzlet avstrijskega šefa diplomacije: Kurz med top 10 svetovnih voditeljev!

Minister za zunanje zadeve Avstrije Sebastian Kurz se je znašel med prvimi desetimi vodilnimi osebnostmi nove generacije sveta na listi ameriške revije “Time”.

Državnik novega tipa je izumil nov način upravljanja z begunsko krizo, navaja razloge za visoko uvrstitev Sebastiana Kurza na lestvico vodilnih osebnosti v svetu.

“Time” poudarja, da je bil Kurz vodja pobude za zapiranje balkanske poti spomladi leta 2016 in dodaja, da je pragmatični pristop funkcioniral in bil učinkovit, tako da so ga prevzeli tudi drugi evropski politiki.

Poleg Kurza je na lestvici liderjev nove generacije tudi Nayib Bukele, župan San Salvadorja, ki se je na kreativen način spopadel s podzemljem ter bil uspešen v boju proti kriminalu, saj je uspel drastično zmanjšati število umorov v prestolnici Salvadorja.

O tem, kje se nahaja naš šef diplomacije Karel Erjavec in ali je kdo že slišal za kakšen njegov dosežek v svetu diplomacije v regionalnem, evropskem ali pa v svetovnem merilu, revija Time ne poroča.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    šmentanamuha 7 let

    Ne samo, da Karl Erjavec nima nobenih dosežkov v diplomaciji, mladi Kurz je menda izjavil, da ga ne more spoštovati tudi zato, ker še slovenščine ne zna dobro govoriti. Bvravo Kurz, od Erjavčeve slovenščine tudi mene bolijo ušesa.