Demokratski senator zahteva preveritev Trumpovega poslovanja v tujini – TOPNEWS.si

Demokratski senator zahteva preveritev Trumpovega poslovanja v tujini

Demokratski senator zahteva preveritev Trumpovega poslovanja v tujini

Demokratski senator ameriške savezne države Ohio je zahteval od Ministrstva za finance, da prouči poslovanje predsednika Donalda Trumpa in njegove družine v tujini, da bi se tako ugotovilo, ali obstaja ruski ali pa investitorji iz držav, ki kršijo resolucije OZN glede financiranja terorizma, pranja denarja ali pa se ukvarjajo z drugimi nezakonitimi aktivnostmi.

Trump je zavrnil poziv, da bi pojasnjeval podrobnosti svojih poslovnih investicij. Obstaja možnost konflikta interesov, kar je izzvalo zaskrbljenost, se navaja v pisanju demokratskega senatora Sherroda Browna, ki ga je poslal ministru za finance Stevenu Mnuchinu.

Brown je zahteval celoten spisek investitorjev in poslovnih partnerjev Trumpa in njegove družine.

Senator je v pismu navedel, da se sklicuje na izjavo Trumpovega sina iz leta 2008, ki je dejal, da podjetje zasluži “veliko denarja v Rusiji”.

Predsednik ZDA Donald Trump ima kapital v približno 500 podjetjih v 20-ih državah, kar dela njegov poslovni imperij nepregleden in kompliciran, je navedel senator Brown.

Trumpovo ime je na hotelih, stanovanjskih zgradbah, poslovnih stavbah in počivališčih, od Južne Koreje, Indije, Indonezije in Filipinov v Aziji do Urugvaja v Južni Ameriki, preko Turčije, kot tudi v drugih državah po svetu.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)