Telemach najprej izsilil podražitev športnih kanalov, sedaj pa se je spravil še na potrošnike – TOPNEWS.si

Telemach najprej izsilil podražitev športnih kanalov, sedaj pa se je spravil še na potrošnike

Telemach najprej izsilil podražitev športnih kanalov, sedaj pa se je spravil še na potrošnike

Potem, ko je Telemach preko United Media dosbesedno sesul male kabelske opreraterje združene v ZKOS (Združenju kabelskih operaterjev Slovenije) in jih dobesedno prisilil, da so sprejeli podražitev športnih kanalov, se je s prvim marcem spravil še na potrošnike in jim bo po novem zaračunoval 2,50 evra več za pakete. Zgodilo se je to, kar smo napovedovali in sicer, da bodo končno ceno za kartelni dogovor s Pro Plusom plačali potrošniki. Telemach je najprej taktično počakal s podražitvami, da je dobil tiste kliente, ki so zaradi prenehanja oddajanja Top TV in Kanala A na sobnih in strešnih antenah, ki jim je velikodušno ponudil svoj Total TV. Ko je operacija pridobivanja novih klientov bila končana, je enostavno tako kot ostali operaterji pred mesecem dni drastično podražil pakete.

spremembe fiksnih cen telemach1

Zaradi servilnosti medijev, ki sedaj točijo krokodilje solze, češ Telemach je podražil pakete, je seveda operacija, kjer so kabelski operaterji mirno eden za drugim podpisovali kapitulanstke pogoje s Pro Plusom, popolnoma uspela. Se pa je začela situacija tudi znotraj ZKOS sesuvati, vsaj sodeč po korespondenci med nekaterimi člani.

“Evo, prišlo je do te točke, da so člani ZKOS popizdili upravičeno, tako več ne gre – PRVI IZSTOPI ŽE NA MIZI. Preverjeno se Smolkoviču (predsedniku uprave ZKOS), Teleing doo, jebe za dobrobit ZKOS-a in članstva, saj bo sistem prodal in ker je verjetno kupec (najbolj realno) Telemach, seveda v zgodbi Proplus, sedaj Športklub, pač ne more odpirati fronte z bodočim kupcem svojega sistema, nekako logično, da bodo dobro prodali”, piše eden od kabelskih operaterjev svojim kolegom. Situacija je predvsem za manjše kabelske operaterje postala nevzdržna potem, ko vodstvo ZKOS operaterjem mirno predlaga, naj podpišejo vse, kar jim ponuja Telemach oziroma United Media. Objavljamo pismo vodstva ZKOS svojim članom:

dopis h

Telemach je tako dobesedno sesul najprej ZKOS, kjer je izsilil podražitev svojih športnih kanalov, zato bodo manjši operaterji morali v dodatne podražitve paketov in potem še potrošnike, na katere je prevalil strošek umazane kravje kupčije s Pro Plusom.

V nadaljevanju objavljamo dokumente, ki so bili poslani s strani United Medije:

Vladimir Vodušek

confirmation telemach
Offer Slovenia Telemach

 

 

COMMENTS

Wordpress (3)
 • comment-avatar
  domovina mili dom 7 let

  Dajte kot novinar, prijavite ta kartelni dogovor ustrezni ustanovi. Morda je sedaj situacija zrela za ukinitev RTV davka. Zveza potrošnikov naj začne akcijo, da si bomo naročniki izbirali posamezne programe po količini.

 • comment-avatar
  Mili Vanili 7 let

  Na kakšni osnovi se sploh lahko objavljajo pogodbe?

 • comment-avatar
  Solo 7 let

  Se bo med malimi operaterji našel vsaj en junak, ki bi izsiljevalsko bando poslal v quratz, Pop TV in Kanal A pa preprosto izločil iz svoje programske sheme? Ne? Potem naj nehajo jamrati, ker so bodisi posrani pezdeti ali pa soigralci v tej umazani igri, katere plačilo bodo v končni fazi itak prevalili na potrošnike. Očitno je napočil čas za množično odpovedovanje paketov in državljansko nepokorščino, ker ti nenasitni lopovski banditi reagirajo samo, ko se jih udari po žepu ali po gobcu.