Amerika obsodila ustaše in neonaciste iz Zagreba – TOPNEWS.si

Amerika obsodila ustaše in neonaciste iz Zagreba

Amerika obsodila ustaše in neonaciste iz Zagreba

Veleposlaništvo ZDA v Zagrebu je danes najostreje obsodila neonacistična in proustaška stališča, izražena včeraj v času demonstracij v centru Zagreba, v organizaciji Avtohtone – Hrvatske stranke prava (A-HSP).

Veleposlaništvo Združenih držav Amerike najostreje zavrača neoncistična in proustaška stališča, izražena v času demonstracij v nedeljo v Zagrebu, se navaja v sporočilu Veleposlaništva ZDA, ki je bilo posredovano medijem.

Na demonstracijah je bila sicer izkazana podpora ameriškeu predsedniku Donaldu Trampu in prav zaradi tega se je ameriško veleposlaništvo v Zagrebu odločilo sporočiti:

“Obsojamo vsak poskus povezovanja Združenih držav Amerike s to temačno ideologijo”.

Z Veleposlaništva ZDA so še sporočili, da taka sugestija pomeni žalitev spomina na 186.000 ameriških vojakov, ki so umrli v Evropi proti nacistični Nemčiji in nekoliko milijonov nedolžnih žrtev, ubitih med Drugo svetovno vojno.

Na omenjenih demonstracijah je policija zaradi kršitve javnega reda in miru privedla predsednika stranke A-HSP Dražena Keleminca.

Keleminca so privedli v službene prostore na kriminalistično zaslišanje zaradi kršitev odredb Zakona o prekrških proti javnemu redu in miru.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Balkan je koraj na svetu ;kjer nobena stvar ne drži in se je ne da krotiti tudi večina zakonitosti tukaj ne drži:
    Skratka kraj ;ki se mu je bolje ogniti: