Po Pro Plusu tudi občutne podražitve priljubljenih športnih kanalov United Media – TOPNEWS.si

Po Pro Plusu tudi občutne podražitve priljubljenih športnih kanalov United Media

Po Pro Plusu tudi občutne podražitve priljubljenih športnih kanalov United Media

United Media je namreč kabelskim operaterjem posredovala ponudbo za Licenčne pogodbe za retransmisijo predvsem športnih kanalov oziroma TV programov United Media v omrežjih operaterjev.

V dopisu operaterjem med drugim pišejo: “Upoštevajoč, da bo obdobje veljavnosti dosedanje Licenčne pogodbe za retransmisijo TV programov izteklo dne 30.4. 2017, vam s tem dopisom želimo predstaviti našo ponudbo za sklenitev nove Licenčne pogodbe za nadaljnjo retransmisijo Tv programov United Media v omrežjih, ki jih upravlja vaša družba, skupaj z cenikom licenc za retransmisijo Tv programov končnim uporabnikom storitev v vaših omrežjih”.

Trenutno izdajatelj United Media ponuja naslednjih 18 Tv programov za retransmisijo v omrežjih operaterjev.
SK1,SK2, SK3, SK4, SK5, SK6 in SK1 HD, SK2, HD, SK3 HD, L&R, Grand1, Grand2, N1, N1 HD, Orlando Kids, OK Bambino, SK Golf, in SK Golf HD.

Operaterji imajo tako več različnih možnosti od paketa 13 programov za 1,90 evra ter skupaj z HD za 0,40 centa.

Skupaj za 18 omenjenih kanalov, med katerimi je šest kanalov Špot Kluba, ki so v lasti Dragana Šolaka predsednika uprave SBB, ki ima v lasti tudi Slovenski Telemach, znašajo 2,30 evrov.
V kolikor bi distributerji želeli še časovni zamik, pa se cena poveča na 2,70 evra za vse omenjene pakete. Skratka, če zaokrožimo bo distributerje stalo 18 programov med 2-ma in maksimalno 3-mi evri, kar je precej več, kot so za omenjene pakte plačevali do sedaj.

V kolikor upoštevamo, da bo paket Pro Plusa stal 5 evrov, Planeta 1,60 in če k temu prištejemo še 18 športnih in ostalih kanalov United Groupe Dragana Šolaka, lahko odjemalci na položnicah v naslednjih mesecih in letih sukcesivno pričakujejo podražitve vsaj za 10 evrov čez palec. Glede na to, da so kabelski operaterji ceno pro Plusovih kanalov že vkalkulirali v ceno položnic, lahko pričakujemo podražitve tudi zaradi drugih kanalov, ki bodo odslej plačljivi ali športnih kanalov, ki so se podražili.

V nadaljevanju objavljamo ponudbo United Media:

Vladimir Vodušek

unitedmedia-network01
unitedmedia-network02
unitedmedia-network03
unitedmedia-network04
unitedmedia-network05
unitedmedia-network06

COMMENTS

Wordpress (3)
 • comment-avatar
  dež 7 let

  Naj kar podražijo, da se zadeve še malo bolj usmradijo. Resno razmišljam, da odpovem TV.

 • comment-avatar
  xtc 7 let

  Očitno bo spet aktualen satelit:

 • comment-avatar
  Solo 7 let

  Edini pravilni odgovor na te izsiljevalske podražitve je množična odpoved pogodb z operaterji. Če bi pa ljudje povsem nehali gledati to komunistično pralnico možganov, ki se mu reče TV (((TalmudVizija))), bi bil pa to en gigantski korak naprej v smeri ohranitve zahodne civilizacije in bele rase.
  P.S: G. Vodušek. Slike, ki jih pripenjate k člankom, so tako slabe kakovosti, da so popolnoma nerazločne in neberljive.