Protest Mehičanov proti Trumpovi represivni politiki: Postavili živi zid! – TOPNEWS.si

Protest Mehičanov proti Trumpovi represivni politiki: Postavili živi zid!

Protest Mehičanov proti Trumpovi represivni politiki: Postavili živi zid!

Več sto ljudi se je zbralo v mehiškem mestu Siudad Juares, na obali reke Rio Grande in oblikovalo “živi zid”. Na tak način so protestirali proti načrtu ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da postavi zid na meji ZDA z Mehiko.

Udeleženci protesta so nosili dele oblačil barvitih barv in mahali s cvetjem prebivalcem sosednjega mesta El Paso, ki se nahaja onkraj meje, v ameriški državi Teksas.

Po besedah organizatorjev, je bil prijateljski “živi zid” oblikovan s ciljem povezovanja dveh sosednjih mest, ki je boljši kot zid iz betona in jekla, namenjen njunemu ločevanju.

“Sporočamo, da imamo veliko prijateljev na drugi strani reke, kjer nameravajo graditi ta zid, ki ne bo nikoli ločeval dveh prijateljskih narodov,” je dejal nekdanji mehiški predsedniški kandidat Cuauhtemoc Cardenas.

Guverner Chihuahua, Javier Corral je pozval ljudi, ki tvorijo človeško steno in za News Daily pred dogodkom dejal, “da sporoča Donaldu Trumpu glede groženj z gradnjo zidu, da Mehičani ne moremo poklekniti, saj priklanjanje navzdol pomeni, da bodo stvari še slabše za nas …”. Corral je dejal, da ne verjame, da si večina Američanov želi zidu, ki je v nasprotju z “duhom ustanoviteljev Združenih držav Amerike.”

Župan ameriškega mesta El Paso, Oscar Leeser, se je udeležil protesta. Rodil se je v Chihuahua v Mehiki in imigriral v Teksas, ko je bil star devet let. Sedaj ima ameriško državljanstvo. Dejal je, da je njegovo življenje, v katerem je uspel postati uspešen prodajalec avtomobilov in poslovnež, bila opredelitev za “ameriške sanje”. Podoben dogodek je potekal tudi v Tijuani, poroča MailonLine News.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Antonius 7 let

    Ta zid, bo kriminalcem z obeh strani, zid objokovanja, ker ne bodo mogli nič več na črno flankirati čez mejo.
    Ljudje poštenih namenov vendar ne hodijo kjer koli čez mejo. Mejni prehod so najboljša “vrata” za “sprehajanje” prek meja.