Asad podprl Trumpa: Uredba o prepovedi vstopa ni uperjena proti Sircem! – TOPNEWS.si

Asad podprl Trumpa: Uredba o prepovedi vstopa ni uperjena proti Sircem!

Asad podprl Trumpa: Uredba o prepovedi vstopa ni uperjena proti Sircem!

Sirski predsednik Bašar al Asad je izjavil, da napori ameriškega predsednika Donalda Trumpa v zvezi s prepovedjo vstopa državljanom sedmih muslimanskih držav v ZDA, “niso usmerjeni proti sirskemu narodu”.

“Ta ukrep je proti teroristom, ki bi se infiltrirali med migrante na Zahodu. In to se je tudi dogajalo. Dogajalo se je v Evropi, v glavnem v Nemčiji”, je dejal sirski predsednik Asad v intervjuju za francoske medije, radio Europe 1, televizijska kanala TF1 in LCI, ki so ga posneli včeraj, poroča Reuters.

Trumpova izvršna uredba, s katero se potnikom iz sedmih držav z večinskim muslimanskim prebivalstvom prepoveduje vstop v ZDA, je povzročila veliko nezadovoljstvo v svetu, kot tudi v ZDA, kjer jo je nazadnje zavrnilo tudi prizivno sodišče.

Predsednik Asad je glede konflikta v Siriji dejal, da osvojitev Rake ni prioriteta za vladne sile, temveč je cilj, da se zavzame “vsaka ped” sirskega ozemlja, poroča AFP.

“Raka je simbol”, je dejal in ocenil, da džihadistični napadi v Franciji niso “nujno pripravljeni” v tem oporišču Islamske države v Siriji.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Rožle 7 let

    Asad još i ti …