Rusi sporočili Ameriki: Krim je naš! – TOPNEWS.si

Rusi sporočili Ameriki: Krim je naš!

Rusi sporočili Ameriki: Krim je naš!

Rusija ne bo vrnila Krima Ukrajini, je dejala tiskovna predstavnica Ministrstva za zunanje zadeve Ruske federacije Marija Zaharova, kot odgovor na komentar Bele hiše, da pričakuje da bo Moskva vrnila polotok Ukrajini.

“Mi ne vračamo svojega ozemlja. Krim je ozemlje Ruske Federacije “, je dejala Zaharova na tiskovni konferenci o aktualnih vprašanjih zunanje politike.

V torek je tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer izjavil, da predsednik ZDA Donald Trump pričakuje, da bo Moskva “vrnila” Krim Ukrajini.

“Predsednik Trump je zelo jasen v svojih pričakovanjih, da ruska vlada vpliva na zmanjšanje nasilja v Ukrajini in vrnitev Krima”, je dejal Spicer. Hkrati pa si v celoti želi in pričakuje, da se bo dobro razumel z Rusijo”, poroča Russia Today.

Predsednik Trump je imenoval veleposlanico pri OZN, Nikki Haley, ki je ostro obsodila “rusko okupacijo” Krima. “Krim je del Ukrajine. Naše sankcije bodo ostale veljavne dokler Rusija ne vrne polotoka Ukrajini”, je dejala Haley.

Krim je postal del ruskega carstva že v 18. stoletju, vendar ga je leta 1954 Sovjetska zveza podarila Ukrajini.

Po udaru v Kijevu leta 2014 so prebivalci Krima glasovali na referendumu za ponovno priključitev k Rusiji.

Večina prebivalcev, ki danes živi na Krimu so Rusi, 58,3%, po podatkih iz popisa prebivalstva iz leta 2001.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    No sedaj pa bo moral Trump jasno pokazati iz kakega testa je,ali pussy ,ki liže pete Putinu ali pa mu bo stisnil zaušnico.
    Jasno pa je,da je Putin nevaren nacionalkomunističen avtokrat z precej psihičnimi težavami v smeri velikega komunističnega Cezarja in če bo Trump želel svetovni ugled,bo moral temu Cezarju spodmakniti pručko.