Devet bizarnih stvari, ki se dogajajo v Beli hiši – TOPNEWS.si

Devet bizarnih stvari, ki se dogajajo v Beli hiši

Devet bizarnih stvari, ki se dogajajo v Beli hiši

Številna poročila iz Bele hiše o tem, kaj se dogaja pod vodstvom novega predsednika Donalda Trumpa in kako slednji preživlja svoje prve dni mandata, že celih dvajset dni od vselitve, zabavajo tako ameriško, kot tudi svetovno javnost.

Čeprav je Trump v Ovalnem kabinetu še ne polnih 20 dni, je v tako kratkem času uspel narediti velike spremembe v ameriški domači in zunanji politiki, kot tudi v svojem življenju. Business Insider je izbral nekaj najzanimivejših dejstev o življenju novega ameriškega predsednika v Beli hiši.

Ker soproga Melania in mladi sin Barron še naprej živita v New Yorku, novi predsednik Donald Trump dolge noči preživlja sam. Najpogosteje odhaja z delovnega mesta okoli 18.30. Pred časom je ukazal, naj mu postavijo ogromen TV zaslon v predsedniško jedilnico, da bi tako lahko gledal poročila v času kosila. Za razliko od njega je imel bivši predsednik Barack Obama manjši televizor, ki ga je gledal izključno le takrat, ko je šlo za neke zelo pomembne novice.

“New York Times” poroča, da predsednik Trump večere preživlja oblečen v hišnem kopalnem plašču (Bademantel), sam in pred televizorjem. V začetku naj bi imeli Trumpovi pomočniki večerne sestanke v temi, saj niso nikakor mogli najti stikal za nastavitev luči za tovrstne sestanke v Beli hiši. Še preden se je Donald Trump vselil v Belo hišo, je ukazal zamenjavo zaves v predsedniški pisarni, ki meri skoraj 76 kvadratnih metrov. Zamenjal je tradicionalne vijolično rdeče zavese (ki jih je postavil Obama) in namesto njih postavil zavese v zlati barvi.

Predsednik Trump je obdržal svetovno znano delovno mizo “Resolute” ki jo že več desetletij uporabljajo ameriški predsedniki v svoji pisarni. Delovna miza je narejena iz ostankov arktične ladje “Resolute”, Ameriki pa jo je podarila britanska kraljica Viktorija, leta 1880. Po poročanju ameriških medijev, naj bi Trump zadržal tudi skulpturo Martina Lutra Kinga, ki jo je postavil Obama. Poleg tega, pa je Trump dodal skulpturo nekdanjega britanskega premiera Winstona Churchilla. Trump je zamenjal tudi Obamino preprogo s citati ameriških predsednikov in na njeno mesto postavil preprogo v zlati barvi, podobnega dizajna, kot jo je imel tudi predsednik George Bush. Trump je osebno izbral tudi portret predsednika Andrewa Jacksona za okras v Ovalnem kabinetu, razlog za to odločitev naj bi bil v tem, da so ga mnogi primerjali s prvim ameriškim populističnim predsednikom.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)