Znanstvenik odkril, kaj Ameriko varuje pred kolapsom: Imajo tajno orožje kodnega naziva H-1B! – TOPNEWS.si

Znanstvenik odkril, kaj Ameriko varuje pred kolapsom: Imajo tajno orožje kodnega naziva H-1B!

Znanstvenik odkril, kaj Ameriko varuje pred kolapsom: Imajo tajno orožje kodnega naziva H-1B!

Ameriški znanstvenik dr. Michio Kaku, eden najbolj znanih fizikov, avtor številnih bestselerjev, futurist in človek, ki je znanost približal širši javnosti, je pred nekaj leti pojasnil, kaj ameriško ekonomijo varuje pred kolapsom.

Po nedavni Trumpovi prepovedi vstopa muslimanom iz sedmih držav v ZDA je Kakujeva izjava ponovno postala popularna na internetu. Takrat je Kaku dejal:

“Amerika ima tajno orožje. To tajno orožje je H-1B, in brez H-1B bi se znanstveni establišment ZDA zrušil. Pozabite na Google, pozabite na Silicijevo dolino. Silicijeve doline niti ne bi bilo brez H-1B! A veste, kaj je H-1B? To je vizum za genije!

“Morate razumeti, da v Ameriki 50 odstotkov ljudi, ki imajo nekakšen doktorat, ni rojenih v Združenih državah Amerike. Na moji univerzi (New York State Univerity), enem največjih ameriških univerzitetnih centrov, je 100 odstotkov kandidatov za doktorje tujih državljanov.

“Združene države Amerike so magnet, ki požira vse te največje ume sveta, vendar sedaj se ti “možgani” vračajo nazaj v svoje države. Vračajo se v Kitajsko, vračajo se v Indijo…, sedaj imajo na Kitajskem in v Indiji Silicijevo dolino “To pa se je zgodilo zahvaljujoč ZDA. Torej ne mi govoriti, kako je znanost generator prosperitete v ZDA, če umaknemo H-1B vizume, se bo zrušilo celotno ameriško gospodarstvo”.

“Zaradi tega imamo (Američani) Ahilovo peto. To je naš izobraževalni sistem. Predmeti, kot je sociologija ne bodo tisti, ki bodo odločali o našem prihodnjem gospodarskem razvoju, o prihodnosti Silicijeve doline. Prihodnost bo odvisna od fizikov, inženirjev, mi jih potrebujemo vse več, potrebujemo jih več in ne manj”, je dejal Kaku. Kako preroško, mar ne?

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)