Novinarju vedno sreča laže – TOPNEWS.si

Novinarju vedno sreča laže

Novinarju vedno sreča laže

Danes je 8. februar, praznik slovenske kulture in spomina na Franceta Prešerna. Morda je to prava priložnost, da se ozremo nazaj, na komaj mesec dni delovanja spletnega portala Top News, ki si ga je že v prvem mesecu ogledalo več kot 100.000 bralcev. V uvodniku sem med božičnimi in novoletnimi prazniki zapisal, da je to darilo bralcem, ki bi se jim rad ob tej priložnosti zahvalil, da so nas brez neke reklame ali vodnika, s svetlo izjemo slovenskega Drudge reporta, portala Novice jutro – www.novicejutro.si, našli v tej čudežni deželi internetnega labirinta, kjer se lahko hitro zgubiš.

Vendar ste nas našli, prebrali in sprejeli, še enkrat hvala. Zahvala pa gre tudi ekipi Top Newsa, ki kot je sinoči v Cankarjevem domu dejal slavnostni govornik Vinko Möderndorfer za kulturo, obstaja “zgolj zaradi notranje nuje ustvarjalcev, ki so idealistični”.

Najbolj pomembno za vsak medijski projekt in za vsakega novinarja je zaupanje bralcev. Najbolj pomembno zame je, da mi po skoraj treh desetletjih novinarskega dela, ko sem bil kot mladi nadobuden novinar poslan tako rekoč na fronto za dopisnika v Beograd, še vedno zaupate. Čeprav za novinarski poklic velja podobno, kot je v Glosi zapisal France Prešeren “Slep je, kdor se s petjem ukvarja, Kranjec moj mu osle kaže; pevcu vedno sreča laže, on živi, umrje brez denarja.”

V času svoje tri desetletja dolge novinarske kariere sem moral kot “garjavi pes večkrat menjati redakcijo, samo zato, da bi preživel in lahko delal v službi brutalne resnice. Kot petelin, ki je prehitro zapel sem vedno brezkompromisno objavljal in razkrival tudi najbolj umazane intrige in afere, povezane predvsem s slovensko politiko. Po treh desetletjih bi me zato marsikdo, ki sem mu stopil na žulj, najrajši videl v zaporu, samo zato, ker sem naredil napako, da sem spregledal in verjel ljudem, ki so me prepričali, da so nedolžni.

In ne samo to, da bi me diskreditirali so me zvabili v odvetniško pisarno pod pretvezo oglaševanja na mediju, ki sem ga vodil in kjer sem imel na skrbi tudi ljudi, ki so ustvarjali medij. Za odvetnike kot poklic velja vendarle kodeks poklicne etike, saj jih zavezuje etika do tretjih oseb, s katerimi vstopajo v posle. Vendar ne, akterji zgodbe so se samo fiktivno pogajali in me na koncu ovadili, se spremenili v tajne sodelavce policije, in pri tem bili tako prozorni, da so v ovadbo napisali, da so šli z mano v posle, ker je tako zahteval njihov klient, ki so ga zastopali.

Na sodišču pa spremenili zgodbo, češ da sem jaz zahteval oglaševanje v zameno za molk. Da bi bila diskreditacija popolna, so se v zgodbo vključili še tajni sodelavci policije, ki so se predstavljali kot zastopniki korporacije, ki operira zgolj z denarjem, z gotovino.
Nadaljevanje poznate, spektakularna filmska aretacija samo zato, da bi me spravili s scene, ob asistenci “mainstream” medijev, in cehovskih kolegov novinarjev, ki naj bi poskrbeli za popolni medijski umor.

Dokaz, da jim ni in da jim ne bo uspelo, je medijski portal Top News, ki ga imate pred sabo in ki ga prebirate.

In čeprav me vodijo kot vola iz enega sodišča na drugega, jim sporočam, ne bo vam uspelo. Ob slovenskem kulturnem prazniku, pa vsem voščim obilo užitkov, ob prebiranju medijskega portala Top News.

Vladimir Vodušek

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    odzunaj 7 let

    Res ogabno je bilo videti ponovno na POP TV aretacijo Voduška : zamaskirani policisti so ga stisnili ob avto, in ga aretirali. Vse v sklopu scenarija podtaknjenih zgodb za ustrahovanje novinarjev in drugih državljanov, ki si “drznejo” razglašati resnico.
    Sočasno pa izvemo, da si policija ni” upala” niti blizu, ko je sredi Ljubljane mladi Jankovič plačeval narko mafiji megalomansko vsoto. Zasledovali so ga, vse opazovali na razdalji 10 m, a niso stopili zraven, še posnetka niso naredili. Sledili so mu v Beograd, a ko je stopil tam z njimi v stik, so dobili ukaz za prekinitev akcije ! Zakaj že ?
    Kje je policija, pravosodje in zakon , ko dnevno izginjajo milijoni in stotine milijonov iz naših bank in drugih državnih inštitucij in podjetjih ?!
    Kje ste pošteni novinarji , pošteni pravniki, izobraženci ? NAS JE VSE VEČ , ČAKAMO VAŠO POMOČ, DA NAREDIMO KONEC TEJ LAŽI O DEMOKRATIČNI, PRAVNI IN SVOBODNI SLOVENIJI !

  • comment-avatar
    diler resnice 7 let

    Prav neverjetno kakšnih,nelegitimnih oblik ugotavljanja in metod deskriditacije se poslužujejo te frakcije,da ne rečemo,skrajneži ideološke pripadnosti partijskih načel!Ena takšnih metod podtikanja,oziroma kao ugotavljanja osebnostne integritete,je bil primer,ko so nekomu na samem poslali celo otroka,da ugotovijo če je pedofil.Znan je tudi primer poslanca,ki so mu zaplenili računalnike,češ da je sledil otroški pornografiji,ter mu s povzročili veliko moralno škodo.Naslednji primer takšnih ogabnih potez je napeljevanje zasvojenca drog z namenom,če je preiskovana oseba podvržena drogam,kar napeljuje tudi na ilegalno preiskavo domovanj,prisluhov in avdio video posnetkov.Če pa k temu dodamo še sum nameščanja zločina,ter streženje po življenju kot npr zastrupitev ,virusni vnos v hrano ,okvara vozila itd,so najbolj sprevrženo,podle zločinske oblike,ki jih človeštvo sploh premore.Takšni si pa zaslužijo ne” VROČI STOL”ampak ELEKTRIČNI !?