Trumpov zet Jered in hči Ivanka izgubljata potrpljenje – TOPNEWS.si

Trumpov zet Jered in hči Ivanka izgubljata potrpljenje

Trumpov zet Jered in hči Ivanka izgubljata potrpljenje

Hči ameriškega predsednika Donalda Trumpa Ivanka in njen soprog Jered Kushner naj bi bila nezadovoljna s svojim statusom in vplivom pri sprejemanju odločitev prvega moža Amerike.

V času Trumpove predvolilne kampanje in tudi kasneje po inauguraciji smo bili priča govoricam o “posebni”, tesni zvezi Trumpa s svojo hčerko Ivanko in njenim soprogom Jeredom Kushnerjem, katerega je predsednik Trump imenoval celo za svojega posebnega svetovalca za Bližnji vzhod. Zakonski par naj bi s svojim svetovanjem “blagodejno” vplival na impulzivnost novega predsednika, da bi slednji deloval bolj umirjeno in uravnoteženo. Vendar pa po informacijah, ki so pricurljale iz Bele hiše, Vanity Fair poroča, da tako Jered kot tudi Ivanka izgubljata potrpljenje.

Zakonski par Trump-Kushner je odigral eno od ključnih vlog v Trumpovi kampanji, ko je s svojim angažmajem, predvsem pa preko govorov mladim, nedvomno pritegnil veliko število mladih Američanov na republikansko stran. New York Times je pisal o tem, da se je predsedniški kandidat Trump med kampanjo skoraj o vsaki odločitvi posvetoval s svojim zetom Kushnerjem.

Vendar pa, ko je predsednik Donald Trump zasedel fotelj v Ovalnem kabinetu, je vpliv zeta Kushnerja začel bledeti, piše Vanity Fair. Tako naj bi mladi Kushner začel izgubljati živce potem, ko naj bi v preteklih dneh predsednik Trump ignoriral njegove številne predloge in nasvete.

Za zadnjo krizo v odnosih med zetom in tastom je bil razlog Trumpovo neomajno stališče o Mehiki oziroma napeti odnosi s predsednikom Enriqom Penjo Nietom. Po nizu Trumpovih izlivov besa na Twitterju, kjer je sporočal predsedniku Mehike, da v kolikor ne bo Mehika plačala gradnje zidu, ni potrebe, da pride na obisk v ZDA, je predsednik Nieto poslušal Trumpov predlog in odpovedal obisk.

To je bila najhujša stvar za Kushnerja, ki se je dneve trudil prepričati Trumpa kot tudi Nieto, da se sestaneta zaradi “obojestranske koristi”.

Kushner je bil tekom predsedniške kampanje umirjen, profesionalen in zadovoljen. Zdaj pa je popolnoma izgubil živce, piše Vanity Fair, ki se sklicuje na vire iz Bele hiše, s čimer je bila dodatno podkrepljena teorija o “krtu” v Trumpovem štabu. Isti vir naj bi povedal tudi, da je bil Kushner pripravljen osebno oditi v Mehiko, da bi prepričal Nieta, da se premisli, vendar je po Trumpovi prepovedi odstopil od svoje namere.

Kushner naj bi bil zaslužen za sestanek Trumpa z lastniki tehnoloških gigantov, od Jeffa Bezosa iz “Amazona” do medijskega maga Ruperta Murdocha.

Kushner ni edini, ki je nezadovoljen s Trumpovo trdoglavostjo. Tudi hči Ivanka je nejevoljna, saj njen vpliv na očeta ne daje pričakovanih rezultatov, škandali pa se samo vrstijo.

Zakonski par Trump-Kushner se je znašel v zelo neprijetni situaciji tudi potem, ko je vrtec, v katerega hodi njun triletni sin, javno nasprotoval Trumpovi prepovedi vstopa državljanom nekaterih muslimanskih držav. Ivanka in Jered sta, oba po veroizpovedi Juda (Ivanka je pred poroko spremenila vero), sedaj v neprijetni situaciji, saj delata in živita v okolju, ki večinoma zavrača politiko predsednika Trumpa.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)