Trump ne dvomi v prihodnost EU: Razpad se je že začel! – TOPNEWS.si

Trump ne dvomi v prihodnost EU: Razpad se je že začel!

Trump ne dvomi v prihodnost EU: Razpad se je že začel!

Čeprav ni neposredno odgovoril Donaldu Tusku, predsedniku Evropskega sveta, ki ga je primerjal z eno od zunanjih groženj EU, je Donald Trump večkrat jasno povedal, kaj misli o Evropski uniji.

Predsednik ZDA je po Brexitu, ko se je večina Britancev odločila za izstop iz EU, izjavil, da se je razpad Unije že začel.

Razpad Evrope se je začel. Ljudje po svetu so besni zaradi mej, zaradi beguncev, ki prihajajo v nacionalne države in jih prevzemajo. Besni so zaradi številnih stvari. Amerika je ponosna na svobodno in neodvisno Veliko Britanijo. Podpiramo jo kot prijatelji in kot nacija, ki deli skupno zgodovino.

Po zmagi na predsedniških volitvah je Trump še ostreje kritiziral Bruselj.

“Če pogledate Evropsko unijo, boste videli, da je to pravzaprav Nemčija. Angela Merkel je naredila katastrofalno napako, ko je sprejela toliko ilegalnih migrantov. Verjetno bi zgodba z EU lahko uspela, vendar so begunci kaplja čez rob. Britanija je zelo pametna, ker se je odločila za izstop iz EU. Mislim, da ljudje želijo svojo identiteto in če me vprašate, menim, da bodo tudi druge države izstopile iz EU.”

Z drugimi besedami, je Trump sporočil Evropi, naj “crkne”, je takrat napisal ameriški portal Politico. NATO in Evropska unija sta bila v zadnjih 60-ih letih srce transatlantske varnosti in blagovne menjave. Če se sodi po Trumpovih izjavah, je to sedaj stvar preteklosti.

Evropska unija se ne ozira na ZDA, NATO pa je zastarel, je dejal Trump.

Politico poudarja, da je tudi Trumpov načrt za umiritev napetosti z Rusijo izrazito problematičen, glede na to, da predsednik ZDA že zdaj ponuja Putinu ukinitev sankcij v primeru, da Rusi zmanjšajo zaloge jedrske oborožitve. Tukaj se odpira pot za priznanje ruske aneksije Krima.

Naj spomnimo, kaj je Trump v predvolilni kampanji govoril:

“NATO je zastarela organizacija in je neučinkovita v boju proti teroristom.

V kolikor Rusija podpre vojno proti Islamski državi, bomo ukinili sankcije.

Britanija je pametna, ker se je odločila za izstop iz EU.

Angela Merkel je naredila katastrofalno napako z begunci.”

Profesor Theodore Roosevelt Malloh, glavni kandidat Donalda Trumpa za ameriškega veleposlanika pri EU, je izjavil, da lahko enotna valuta evro območja “doživi zlom“ v naslednjih 18 mesecih. Malloh, predsednik in glavni izvršni direktor podjetij “Global Fiduciary Governance“ in “Skupine Roosevelt“, je dejal, da stavi na padec vrednosti enotne valute. Ena od stvari, ki bi jo naredil v letu 2017 je, da bi bil rezerviran do evra. Menim, da je to valuta, ki ni samo na zadnjem izdihljaju, temveč ima realni problem in bi lahko kmalu doživela zlom.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)