Demokratska kongresnica šokirala s tajnim obiskom Asada – TOPNEWS.si

Demokratska kongresnica šokirala s tajnim obiskom Asada

Demokratska kongresnica šokirala s tajnim obiskom Asada

Moramo prenehati neposredno in posredno sponzorirati teroriste in se začeti pogovarjati s predsednikom Asadom.

Ameriška kongresnica iz vrst Demokratske stranke in veteranka vojne v Iraku Tulsi Gabbard, ki je v tajnosti odpotovala v Sirijo, je izjavila, da se je sestala s predsednikom Baširjem al Asadom, s katerim se je pogovarjala o naporih za končanje 6-letne državljanske vojne, poroča Newsweek. Za njeno potezo ni vedela niti njena Demokratska stranka.

Gabbardova je obiskala Damask in Alep v okviru, kot je izjavila, “misije, s ciljem iskanja dejstev”. Pogovarjala se je z begunci, liderji sirijske opozicije, sorodniki borcev obeh strani in s predsednikom Asadom.

“Najprej se nisem nameravala sestati s predsednikom Asadom, vendar ko se mi je ponudila priložnost sem začutila, da je pomembno, da je ne zgrešim. Menim, da bi morali biti pripravljeni se sestati s komerkoli, če obstaja priložnost, da bo to pomagalo končati vojno, ki je povzročila toliko gorja sirijskemu narodu”, je dejala Gabbardova.

“Brez ozira na to, kaj si mislite o predsedniku Asadu, je dejstvo, da je Asad predsednik Sirije. Da bi prišli do vzdržnega miru, se moramo z njim pogovarjati.”, je povedala. Demokratska stranka ZDA naj ne bi ničesar vedela o potovanju Gabbardove, kateri je pot sponzoriral Center za ekonomske in socialne usluge pri Ameriški arabski skupnosti.

To ni prvič, da je Gabbardova odpotovala v države v vojnih razmerah na Bližnjem vzhodu. 35-letna kongresnica je bila leta 2005, kot članica Havajske nacionalne garde na dolžnosti v Iraku.

Gabbardova se pogosto prepirala s kolegi iz stranke zaradi politike, ki jo ima ZDA do Sirije, še posebej, ko je opozarjala, da se bodo razmere v Siriji še poslabšale, če se strmoglavi predsednika Asada”.

“Moramo (ZDA) prenehati neposredno in posredno sponzorirati teroriste. Neposredno – z dobavo orožja, usposabljanjem in logistično podporo uporniškim skupinam, povezanim z Al Kaido in Islamsko državo; posredno – preko Saudske Arabije, zalivskih držav in Turčije, ki prav tako podpirajo teroristične skupine”, je opozarjala Gabbardova.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)