Ugibanj o dogajanju na svetu RTV na zaprti seji je konec, objavljamo točne podatke o rezultatih glasovanja – TOPNEWS.si

Ugibanj o dogajanju na svetu RTV na zaprti seji je konec, objavljamo točne podatke o rezultatih glasovanja

Ugibanj o dogajanju na svetu RTV na zaprti seji je konec, objavljamo točne podatke o rezultatih glasovanja

Kljub špekulacijam, kaj natančno se je dogajalo na zaprti seji sveta RTV in kdo je kako glasoval, smo uspeli pridobiti točne rezultate vseh štirih krogov glasovanj za direktorja RTV Slovenija. Nesporni zmagovalec včerajšnjega glasovanja so neveljavni glasovalci, ki so dobivali iz glasovanja v glasovanje več glasov.

V prvem krogu glasovanja sta Marko Fili in Igor Rozman dobila po šest glasov, Uroš Grilc pa štiri. Devet glasov je bilo neveljavnih. Glasovalo je 25 svetnikov in svetnic. V drugem krogu je Fili dobil osem glasov, Rozman šest in Grilc štiri glasove. Osem glasov je bilo neveljavnih. Glasovalo je torej 26 svetnikov. V tretjem krogu sta bila na mizi samo še Fili in Rozman. Fili je dobil deset glasov, Rozman pa pet, število neveljavnih glasov se je povečevalo in sicer na deset. V četrtem krogu je ostal samo Fili, ki je dobil enajst glasov, petnajst pa je bilo neveljavnih. Zmagovalci glasovanja so torej bili neveljavni glasovi svetnikov.

Popolnoma drugačno razmerje pa je bilo pri glasovanju, ali naj ponovno glasujejo o Marku Filiju čez štirinajst dni. Devetnajst svetnikov je glasovalo proti temu predlogu, šest jih je bilo za ponovno glasovanje, eden pa je bil vzdržan. Nov razpis, ki bo objavljen 20 februarja, pa je podprlo kar 23 svetnikov in svetnic. Čeprav je očitno bil v ozadju scenarij za ponovitev razpisa, kar pomeni, da kdo od sedanjih kandidatov Irena Ostrouška ali Igor Kadunc kandidature nista oddala pravilno izpolnjene ali pa imajo v ozadju tretjega kandidata, ki se na dosedanji razpis ni prijavil. Ne glede na to, da je bil scenarij predvsem usmerjen proti izvolitvi Filija, ki je računal na izvolitev že včeraj ali pa na glasovanju čez štirinajst dni, se bo slednji, vsaj po njegovih besedah, prijavil še enkrat na nov razpis.

Vladimir Vodušek

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)