Trump šokiral Ameriko: V tem trenutku odstopam! – TOPNEWS.si

Trump šokiral Ameriko: V tem trenutku odstopam!

Trump šokiral Ameriko: V tem trenutku odstopam!

Predsednik ZDA Donald Trump je sporočil, da je odstopil iz vseh položajev, ki jih je zasedal v svojih podjetjih.

V dokumentu, ki vsebuje 19 strani piše: “Jaz, Donald John Trump, s tem odstopam s položajev, ki jih zasedam”. V nadaljevanju je navedenih več kot 400 njegovih podjetij.

Pismo je podpisal Trump, z datumom 19. januar, dan preden je prisegel kot 45. predsednik ZDA.

Sean Spicer, tiskovni predstavnik Bele hiše je v ponedeljek novinarjem sporočil, da oba Trumpova starejša sinova popolnoma nadzirata njegova podjetja.

Trump je na konferenci za novinarje 11. januarja obljubil, da bo prenesel upravljanje poslov na sklad, ki ga vodita njegova sinova Donald Junior in Eric Trump.

Alan Garten, odvetnik Trumpove organizacije je dejal, da je organizacija zaposlila tudi svetovalce, ki se bodo ukvarjali z vprašanji etike in pravne regulative.

Neodvisni strokovnjaki za etiko in upravljanje kljub temu niso zadovoljni, saj ocenjujejo, da bi moral Trump prepustiti upravo neodvisnim menedžerjem, ki bi posle nadzirali, brez njegove vednosti.

“Jasno je, da se s tem ne rešuje konflikt interesov”, pravi Larry Noble iz organizacije “Campaign Legal center”. Meni, da iz pisma ni razvidno, ali bo Trump imel omejeno komunikacijo s podjetji, niti, ali jim bo lahko svetoval. Prav tako meni, da s tem ni rešen problem prejemanja denarja s strani tujih vlad.

Charlie Douglas, strokovnjak za privatne sklade, pravi, da je nujno, da Trumpova organizacija natančno pove, kdo je zavzel Trumpovo mesto na določenem položaju.

“Trump lahko odstopi, vendar nam to ne pove cele zgodbe o tem, kaj se dogaja s podjetji”, je povedal Douglas za CNN.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)