Prodaja se Titov Mercedes: izklicna cena približno 3 milijone evrov! – TOPNEWS.si

Prodaja se Titov Mercedes: izklicna cena približno 3 milijone evrov!

Saj ni res, pa vendarle je! Po uradnih informacijah Auto magazina bo izklicna cena Titovega luksuznega Mercedesa na dražbi nekaj manj kot tri milijone evrov. Poganja ga bencinski motor, prostornine 6332 ccm, z doslej skupno prevoženimi 27.378 kilometri. Tako premožni, kot tudi radovedneži, lahko najdejo natančne podatke o dražbi na internetni strani borznoposredniške hiše Tom Hartley JNR.

Josip Broz Tito je imel rad avtomobile in je tako imel v svojem voznem parku številne ekskluzivne primerke različnih brendov. Eden takih je “Mercedes-benz Pullman 600 Landaulet”, ki ga prodaja borznoposredniška hiša Tom Hartley JNR.

Morda so tistem času največji vtis puščali Mercedesi 600, med njimi so bili najatraktivnejši kabrioleti oziroma landauleti, kar je naziv za modele, ki so samo delno pokriti s platneno streho.

Navaja se, da obstaja 59 takih primerkov, dva sta bila v lasti SFRJ. Zanimanje zbuja podatek, da avtomobila spadata v zelo redko skupino samo vsega skupaj 9ih kadarkoli izdelanih landauletov, ki imajo šest vrat. Primerek ki je predmet tokratne dražbe, je bil prodan že leta 1989.

Proizveden je bil leta 1971. V obdobju po Titovi smrti do trenutka prodaje so ga uporabljali na Brionih za potrebe prevoza zelo pomembnih gostov s pulskega letališča do rezidence. Kot piše Auto magazin, primerek Mercedesa 600, s serijsko številko 001854, je bil prodan tujemu kupcu in je od tedaj zamenjal nekaj lastnikov oziroma zbirateljev.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Hribouc 7 let

    Baje ga kupuje Rdeči križ Slovenistana, da ga zapakiranega in z rdečo mašno pošljejo z Laibachom Kim Il Jongu, da se bo vozil na paradi, potem, ko potopi armadno skupino Kala Wilsona s podmornicami vred.
    “Red Ilusion Press”