Marine Le Pen: EU je mrtva, le da tega še ne ve! – TOPNEWS.si

Marine Le Pen: EU je mrtva, le da tega še ne ve!

Marine Le Pen: EU je mrtva, le da tega še ne ve!

Voditeljica Nacionalne fronte in kandidatka za predsednico Francije Marine Le Pen je dejala, da je Evropska unija neuspešen eksperiment in zato je potrebno z njim zaključiti.

“EU je mrtva, le da tega še ne ve. Doživela je neuspeh v vseh pogledih: gospodarskem (zelo slaba gospodarska rast), socialnem (v porastu je revščina, nezaposlenost je na visokem nivoju), varnostnem (EU ni sposobna varovati svojih meja, ni sposobna zaščititi državljane Evroske unije pred terorizmom). V kolikor eksperiment doživlja tako žalosten neuspeh, ga je potrebno zaključiti”, je izjavila je Le Penova za nemški “Bild”.

Le Penova je še najavila, da bo v primeru svoje zmage na predsedniških volitvah zahtevala od Bruslja niz omejitev, ki zadevajo nacionalne meje, gospodarstvo in pravo.

Le Penova se je pred dvema dnevoma udeležila zbora nacionalističnih strank v Koblenzu.

“Smo priče koncu enega sveta in ustvarjanju drugega. Priče smo vrnitvi držav nacij. Lansko leto je prišlo do prebujanja anglosaksonskih držav. Prepričana sem, da bo leto 2017 leto prebujanja ljudi kontinentalne Evrope”, je dejala le Penova.

Ocenila je, da je Evropska unija sila sterilizacije in kritizirala nemško kanclerko Angelo Merkel, ker je dopustila priliv migrantov. “Vsi vidijo, da je ta migracijska politika katastrofa”, je dodala.

Vodja nizozemske Svobodnjaške stranke Gert Wilders je na zboru dejal, da se je v petek začela nova Amerika. “Danes se začenja nova Evropa”, je dejal dodal.

Po njegovih besedah, se ljudje na Zahodu prebujajo in to leto bo leto ljudi, leto osvoboditve in patriotske pomladi.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)