Marihuana ključna za francoske predsedniške volitve: Uživalci kanabisa bi lahko odločili o zmagovalcu! – TOPNEWS.si

Marihuana ključna za francoske predsedniške volitve: Uživalci kanabisa bi lahko odločili o zmagovalcu!

Marihuana ključna za francoske predsedniške volitve: Uživalci kanabisa bi lahko odločili o zmagovalcu!

Predsedniške volitve v Franciji bi lahko pomenile življenje ali smrt Evropske unije, odvisno od tega, ali bo končna zmagovalka volitev desničarska kandidatka Marine Le Pen. Zanimivo pa je, da bo vprašanje legalizacije marihuane eno ključnih, ki bo odločalo o zmagovalcu.

Vprašanje legalizacije uporabe marihuane je ključno aktualno vprašanje tudi v večini držav članic Evropske unije, pa se predvideva, da bo Italija naslednja država, ki bo ukinila zakonsko prepoved uporabe te rastline. Nemčija in Hrvaška sta uporabo že legalizirali, poroča portal Ekspress.hr.

V Franciji je uporaba kanabisa še vedno kaznivo dejanje, razen če je beseda o uporabi v medicinske zadeve.

Kandidatom za predsednika na francoskih volitvah javnomnenjske ankete kažejo, da uživa konservativec Fransois Fillon 25 odstotno podporo, Marine le Pen 27 odstotno, levica pa še išče kandidata, ki bi lahko dobil kvečjemu med 8 in 15 odstotki.

To pomeni, da bo štel vsak glas. Vendar pa utež na tehtnici bi lahko predstavljalo 700.000 državljanov z volilno pravico, ki vsakodnevno uporabljajo marihuano. Delež tistih, ki jo uporabljajo le priložnostno, pa obsega 1,4 milijona.

Ankete kažejo, da celo 80 odstotkov francoskih državljanov meni, da so njihovi zakoni, ki regulirajo področje uporabe marihuane zelo zastareli in slabi.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)