Prve poteze predsednika Trumpa po zaključku inauguracije – TOPNEWS.si

Prve poteze predsednika Trumpa po zaključku inauguracije

Prve poteze predsednika Trumpa po zaključku inauguracije

V prvih urah po inauguraciji je predsednik Donald Trump zamrznil zdravstveno regulativo imenovano “Obama Care”, spremenil uradno spletno stran Bele hiše, ukinil LGBT stran, namesto nje uvedel novo stran vesti o predsedniku, najavil načrt razvoja novega raketnega sistema in spremenil videz Ovalne sobe po vzoru Winstona Churchilla.

Predsednik ZDA Donald Trump je v prvih urah po inauguraciji podpisal izvršno odredbo, s katero je zamrznil “slab” zdravstveni sistem “Obama Carer”. Izvršna odredba določa odložitev izvajanja odredb, ki nalagajo fiskalne obremenitve državi, podjetjem in posameznikom, poroča Reuters.

Šef osebja Bele hiše Reince Priebus je sinoči poslal vsem federalnim agencijam dopis, da zamrznejo novo ali regulativo, ki je na čakanju, da bi lahko nova administracija imela dovolj časa, da jo pregleda, poroča CNN.

Vzporedno s formalno predajo moči v Capitol Hillu, je bila spremenjena tudi uradna stran Bele hiše.

Bela hiša je v sporočilu v prvih minutah po Trumpovi inauguraciji navedla, da načrtuje nova administracija razvoj raketnega obrambnega sistema, ki bo ščitil ZDA pred morebitnimi napadi iz Irana in Severne Koreje.

Potem ko je Trump prevzel predsedniško funkcijo, je bila s spletne strani Bele hiše odstranjena LGBT stran, a namesto nje postavljena nova stran, na kateri se lahko prijavite, če želite na svoj mail prejemati novosti o predsedniku, piše CBS News.

Na strani Bele hiše so objavljeni tudi načrti o trgovini, zunanji politiki in izvajanju zakonov.

Predsednik Trump je spremenil tudi videz Ovalnega kabineta, z vrnitvijo skulpture Winstona Churchilla, ki jo je Obama pred tem preselil v svojo privatno rezidenco.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)