Lavrov zaprl usta nasprotnikom: Čas je, da se povejo dejstva! – TOPNEWS.si

Lavrov zaprl usta nasprotnikom: Čas je, da se povejo dejstva!

Lavrov zaprl usta nasprotnikom: Čas je, da se povejo dejstva!

Visoki politični predstavniki Velike Britanije, Nemčije in Francije so se vmešali v notranjo politiko ZDA, je po sestanku z zunanjim ministrom Avstrije Sebastianom Kurzem, dejal novinarjem ruski zunanji minister Sergej Lavrov.

Lavrov je izjavil, da so visoki politični predstavniki omenjenih držav odkrito sodelovali v predvolilni kampanji Hillary Clinton in “demonizirali” Donalda Trumpa ter da je Moskva utrujena zaradi obtožb, da se je vmešavala v ameriške predsedniške volitve.

Ruski zunanji minister je dejal, da je že čas, da se povejo dejstva.

“Ameriški zavezniki so se globoko vmešali v notranjo politiko. Opazili smo, da so Anegela Merkel, Francois Hollande, Teresa May in drugi evropski liderji to počeli“, je dejal.

Prav tako je povedal, da so nekateri od teh liderjev odprto govorili proti Trumpu in omenil nemškega ministra za zunanje zadeve Franka Waltera Steinmeiera, ki je Trumpa imenoval “pridigar sovraštva“.

Minister za zunanje zadeve Velike Britanije Boris Johnson pa je dejal, da Trump ni primeren za ameriškega predsednika.

“Trump je povedal, da če promocija ameriških interesov pripelje do priložnosti za sodelovanje z Rusijo, bi bilo neumno tega ne narediti. “Naš cilj je enak, kjer se naši interesi združujejo, moramo biti pripravljeni delati skupaj z ZDA, kot tudi z EU ali zvezo NATO”, je dejal Lavrov.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)