John McCain: Zaradi Putina je Rusija glavni igralec na Bližnjem vzhodu – TOPNEWS.si

John McCain: Zaradi Putina je Rusija glavni igralec na Bližnjem vzhodu

John McCain: Zaradi Putina je Rusija glavni igralec na Bližnjem vzhodu

“Predsednik Vladimir Putin je Rusiji priskrbel vlogo glavnega igralca na Bližnjem vzhodu,” je izjavil za televizijo MSNBC republikanski senator John McCain.

Senator McCain, ki nima lepe besede za aktualnega ruskega predsednika, je izjavil, da je Putin “na zelo pameten način uresničil svoje ambicije, kljub slabim kartam v rokah”.

Prioritete Vladimirja Putina so obnovile ruski imperij. Razdelil je državi kot sta Gruzija in Ukrajina in njegove ambicije glede ruskega imperija se izpolnjujejo. Vendar to niso prioritete Združenih Držav Amerike in v tem smislu se s Putinom ne da sodelovati. Da pa se sodelovati na način, kot je to počel Ronald Reagan, s pozicije miru in moči. Vendar pa, morajo ZDA najprej obnoviti svojo vojsko, ki je v zadnjih osmih letih zaradi zmanjšanja financ zdesetkana, je poudaril McCain.

McCain je še dodal, da se morajo ZDA zadovoljiti le z vabilom na pogajanja za rešitev sirijskega vprašanja, ki bodo potekala 23. januarja v Astani. “Dokaz za to je vabilo Rusov, Irancev in Turkov Ameriki, da se udeleži mirovne konference o Siriji. ZDA s tem ne predsedujejo, celo niso niti sestavni del tega, so le povabljene. Do kam smo prišli?”, se je vprašal McCain.

McCain je zaprisežen antiRus in eden od pobudnikov novih sankcij proti Moskvi zaradi internetnih napadov ruskih “hackerjev”. Vendar pa, tako senator McCain kot tudi njegovi kolegi niso doslej predstavili nikakršnih dokazov za svoje trditve.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)