Izpoved novinarja, ki je intervjujal Trumpa: Neverjetno je skromen in marsikaj ve! – TOPNEWS.si

Izpoved novinarja, ki je intervjujal Trumpa: Neverjetno je skromen in marsikaj ve!

Izpoved novinarja, ki je intervjujal Trumpa: Neverjetno je skromen in marsikaj ve!

Kai Diekmann, novinar in glavni urednik nemškega časnika Bild, z največjo naklado, je opisal intervju z Donaldom Trumpom kot enega najnenavadnejših intervjujev v svoji karieri.

“Predvsem me je presenetila skromnost, kot tudi prenatrpanost njegove pisarne, iz katere usklajuje prevzemanje funkcije predsednika”, je dejal Diekmann v pogovoru za dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“Vse je prenatrpano s časopisi, posterji, fotografijami in športnimi rekviziti. Edino, kar nakazuje na pisarno bodočega predsednika, je pred kratkim vgrajeno neprebojno steklo“, pove glavni urednik Bilda.

Opazil je, da v času 50-minutnega intervjuja, ki ga je opravil skupaj s kolegom iz britanskega dnevnika Times, Trumpova sekretarka za strateško komunikacijo, ki je bila prisotna, ni niti enkrat posredovala.

“Trump je bil nepričakovano dobro pripravljen. Vse številke je znal na pamet“, je povedal Diekmann in dodal, da ni imel občutka, da bi kdo Trumpa pripravil na intervju, kar je tudi razvidno iz “neposrednih odgovorov“, ki kažejo na to, da jih nihče pred tem ni preveril.

„Po skoraj enournem pogovoru se dobi vtis, da Trump resnično doživlja ZDA kot tovarno, katere sam je direktor in kot tovarno, v kateri ne gre več tako kot je treba, vendar je zato on tukaj, da vse to popravi“, se spominja Diekmann.

Trumpove izjave so bile tudi polne protislovij. V enem trenutku je Trump politiko Angele Merkel do beguncev razglasil za „čisto norost“, že v naslednjem trenutku pa opisuje Merklovo kot fascinantno političarko in edinega sogovornika v Evropi.

Diekmann je na koncu sklenil, da je bilo zelo težko prevesti „čisti trumpovski besednjak“ v nemščino. “To je jezik, ki nima zveze s političnim vsakdanjikom“, je še dodal dolgoletni glavni urednik Bilda.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)