CIA razpada: Agenti množično bežijo zaradi Trumpa – TOPNEWS.si

CIA razpada: Agenti množično bežijo zaradi Trumpa

CIA razpada: Agenti množično bežijo zaradi Trumpa

Morala v CIA upada zaradi debat novoizvoljenega predsednika ZDA Donalda Trumpa z ameriškimi obveščevalnimi službami. Nekateri obveščevalci so že podpisali svoje odstope, poroča Reuters.

Po besedah visokega uradnika ene od obveščevalnih agencij, raste število agentov, starejših od 50 let, z najman dvajsetletnimi izkušnjami, kot tudi takih, ki imajo najman petletne izkušnje dela v tujini, ki so že podpisali odstope.

Nek agent obveščevalne služe, ki ni želel biti imenovan, je povedal, da znotraj agencije prevladuje velika anksioznost zaradi Trumpovega očitnega omalovaževanja našega dela in nevarnosti, s katerimi se soočamo.
Kot so navedli sedanji in bivši predstavniki ameriške vlade, je običajno, da ljudje napadajo CIA, ni pa običajno, da to počne predsednik.

“Menim, da je to recept za katastrofo,” je dejal Daniel Benjamin, ki je bil v oddelku za boj proti terorizmu v Beli hiši in State Departementu, za časa vladanja Demokratov.

Trump je obtožil politične nasprotnike, Demokrate in Republikance, da so skupaj sestavili nepreverjene trditve, ki naj bi ga povezovale z Rusijo in dejal, da so obremenilni dokument najverjetneje sestavile obveščevalne službe, poroča Reuters.

Trump je na svojem Twitter profilu napisal, da so podatke napisali “zviti” politični operativci, tako iz vrst Demokratov kot Republikancev, kot tudi propadli vohuni, medtem ko je Rusija zanikala obstoj kakršnegakoli takega dokumenta.

Dokument so najverjetneje naredile obveščevalne agencije, čeprav so vedela, da nimajo dokazov in da jih tudi nikoli ne bodo imele, je napisal Trump na Twitterju in dodal, da bo njegovo osebje v roku 90-ih dni objavilo popolno poročilo o delovanju hackerjev.

Šef Nacionalne obveščevalne službe James Clapper je izjavil, da meterial, ki so ga mediji objavili o Trumpu, ne izvira iz obveščevalnih agencij in da slednje tudi niso odkrile, od kod prihajajo te informacije.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)