Soros zaradi Trumpa ob milijardo dolarjev – TOPNEWS.si

Soros zaradi Trumpa ob milijardo dolarjev

Soros zaradi Trumpa ob milijardo dolarjev

Ameriški milijarder George Soros ni niti najmanj zadovoljen z zmago Donalda Trumpa na predsedniških volitvah v ZDA, saj je izgubil milijardo dolarjev.

Po pisanju Wall Street Journala, ko je postalo jasno, da je Donald Trump zmagal na volitvah, so ameriški borzni indeksi izgubili vrednost, vendar je nato prišlo do nepričakovanjega obrata, delnice so začele rasti v povprečju za deset odstotkov dnevno.

Wall Street Journal se sklicuje na neimenovane vire blizu poslovanja Sorosa in navaja, da je Soros pričakoval padec vrednosti borznega indeksa.

Medtem se je zgodil popolnoma nasprotni scenarij. Rast, ki je sledila, je vplivala na (negativno) kapitalizacijo njegovega sklada. Soroš je pričakoval, da bo padec večji, kar se je pokazalo kot velika napaka, katere izid je bila še večja izguba.

Milijarder Soros je med predsedniško kampanjo odkrito podpiral in financiral Hillary Clinton, zaradi česar ne čudi njegova zadržanost glede stanja na finančnem trgu po Trumpovi zmagi. Borza je pokazala, da je človek, ki se redko ušteje, ko gre za poslovanje z delnicami, kljub vsemu naredil napako. Seveda, pa Soros ni bil edini, ki se je vštel. Tudi velika večina borznih strkovnjakov z Wall Streeta je pričakovala zlom trga v primeru Trumpove zmage.

Soros je po zmagi kritiziral Trumpa in ga obtožil, da je “možni diktator“, in opozoril Ameriko in svet, da bo tak izid volitev imel “dolgoročne posledice za zdravje demokratije”.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)