Dodik imenoval Valentina Inzka s klovnom mednarodne skupnosti – TOPNEWS.si

Dodik imenoval Valentina Inzka s klovnom mednarodne skupnosti

Dodik imenoval Valentina Inzka s klovnom mednarodne skupnosti

Politiki iz Republike Srpske so užaljeni zaradi ocene visokega predstavnika mednarodne skupnosti Valentina Inzka, ki je primerjal proslavo protiustavnega dneva Republike Srpske 9. januarja s proslavo ustanovitve NDH. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je avstrijskega diplomata imenoval s klovnom ter dejal, da je simaptizer nacistističnih zločinov v Drugi svetovni vojni.

Časopisni agenciji SRNA je Dodik izjavil, da je s takšno primerjavo Inzko pravzaprav pokazal, da “pripada tistim, ki so v času NDH podpirali to zločinsko tvorbo” in s tem sprožil dvom “da še danes simpatizira s to zločinsko tvorbo”.

“Bilo bi zanimivo vedeti, na kateri strani zgodovine je bila njegova družina v Drugi svetovni vojni”, se je vprašal Dodik, ki je zaključil z mislijo, da Inzko “z igranjem klovna mednarodne skupnosti v BiH dela cirkus”.

Iz Srpske demokratske stranke (SDS) in Stranke demokratskega progresa (PDP) ki sta opozicijski Dodikovi oblasti v RS, so se odzvali na podoben način. Iz SDS-a so sporočili, da je Inzkova primerjava “nesprejemljiva in nesramna,” PDP pa zahteva opravičilo.

K.R.

 

.

COMMENTS

Wordpress (0)