Po tovornjakih smrti džihadisti pripravljajo novo orožje – TOPNEWS.si

Po tovornjakih smrti džihadisti pripravljajo novo orožje

Po tovornjakih smrti džihadisti pripravljajo novo orožje

V najnovejšii številki časopisa “Islamske države” Rumiyah džihadisti pozivajo v boj proti “križarjem” in opisujejo taktiko boja z ognjem.

Za razliko od dosedanjih napadov, za katere je bilo potrebno veliko orožja ali ugrabitev kamijona, kot je bil to primer v Berlinu, sedaj predlagajo način napadov, ki so poenostavljeni, kar pa predstavlja še večjo nevarnost.

“To je hitra poteza za kogarkoli, ki se želi pridružiti pravičnemu boju terorja”, piše v novi številki časopisa Rumiyah, ki poziva v boj z ognjem.

U časopisu opisujejo, kako lahko kdorkoli ustrahuje celo nacijo, z uporabo zelo malo materiala, ki je potreben za napad. V dolgem tekstu z naslovom “Napadi z ognjem” se najprej zahvaljujejo svojim bratom, ki so s tovornjakom napadli pešce”. Nadalje v tekstu opisujejo nove metode, kako ubijati nedolžne ljudi in da je imelo podtikanje požarov v zgodovini pomembno vlogo v modernem načinu bojevanja, tudi v gverilskem boju in v terorističnih napadih. Nase so prevzeli tudi zasluge za napad s požarjem v Rusiji, v mestu Losino – Petrovsky, kjer so zažgali tovarno pohištva in tovarno kemikalij, poleg nje.

Džihadisti s ponosom pišejo o svojih uspehih in se veselijo posledic svojega terorja v svetu, posebej tistih, usmerjenih proti ‘umazanim križarjem’. Njihov cilj je uničiti oblasti, uničiti lastnino, življenja, čimvečjega števila ljudi, s ciljem promoviranja sebe in svoje države, svojih ciljev.

V tekstu, ki je dokaj dolg, pojasnjujejo, kako se podtika požare, kako se jih razširi in kako priti do potrebščin za njihovo podtikanje. Džihadisti svojim sledilcem na internetu svetujejo nabavo goriva na bencinskih servisih, saj tako ne bodo sumljivi.

Opisujejo tudi načine, s katerimi se lahko prevzame odgovornost za napad, da ne bi bilo potrebno islamski državi naknadno prevzemati odgovornosti. Savetujejo pisanje sporočil z barvo oziroma markerjem, v bližini kraja napada, da bi se vedelo, kdo je odgovoren. Druga opcija je prevzeti odgovornost na papirju, katerega je potrebno privezati na zidak in ga vreči čez okno v bližini napada.

Zaključek teksta govori, da bo Alah nagradil tudi tiste, ki povzročijo škodo nevernikom, saj nobeno dobro dejanje ne ostane brez nagrade.

Poleg vsega so si izbrali tudi cilj. Pozivajo na napad baptistične cerkve v Dallasu, s priloženo fotografijo. Predstojnik omenjene cerkve Robert Jeffress naj bi govoril razne stvari o katolištvu in homoseksualnosti, vendar to kar je zmotilo džihadiste je njegova izjava, kjer naj bi razglasil islam kot zlo religijo, ki promovira pedofilijo. Pozivajo k uničenju z ognjem priljubljenega kraja, kjer se zbirajo “neverniki”, s priloženo fotografijo newyorških gasilcev, ki gasijo neko stavbo v plamenih.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Svinsk zrezk 7 let

    Haha keri kreteni