Wikileaks se norčuje iz poročila ameriške obveščevalne službe – TOPNEWS.si

Wikileaks se norčuje iz poročila ameriške obveščevalne službe

Wikileaks se norčuje iz poročila ameriške obveščevalne službe

Organizacija WikiLeaks se je ponorčevala iz virov informacij, na temelju katerih je narejeno poročilo ameriške obveščevalne službe o vmešanosti Rusije v ameriške predsedniške volitve.

WikiLeaks je analiziral objavljeno poročilo o “ruskih hackerskih napadih” in ugotovil, da je v njem zanimiv lapsus, na osnovi katerega je sestavljeno poročilo. WikiLeaks svetovni javnosti ironično sporoča, da je poročilo sestavljeno pretežno iz informacij televizijskih oddaj in Twitterja.

Pokomentiral je tudi del poročila, v katerem se navaja, da so avtorji dokumentov analizirali obnašanje “politikov,” ki so lojalni Kremlju, državnih medijev in uporabnikov socialnih omrežij, naklonjenih uradni oblasti v Rusiji“.

Ameriške obveščevalne službe so pred tem objavile poročilo o “vmešanosti Moskve” v predsedniško kampanjo v ZDA, v katerem trdijo, da je ruski predsednik Vladimir Putin osebno izdal ukaz, da se vpliva na volitve.

Znaten del poročila, z naslovom “Televizija Kremlja poskuša vplivati na politiko in naščuvati na nezadovoljstvo v ZDA”, je posvečen agenciji Sputnik in televizijskemu kanalu Russia Today.

Poročilo ameriške obveščevalne službe je narejeno na podlagi poročila iz leta 2012, v katero so vnešeni le kozmetični popravki, ki se nanašajo na ameriške volitve. Poročilo tudi ne vsebuje dokazov o Putinovi vnešanosti v ameriško volilno kampanjo.

K.R.

.

COMMENTS

Wordpress (0)