Avstrijski tajni dokument: Prihaja 15 milijonov migrantov! – TOPNEWS.si

Avstrijski tajni dokument: Prihaja 15 milijonov migrantov!

Avstrijski tajni dokument: Prihaja 15 milijonov migrantov!

Ocena, da je približno 15 milijonov ljudi pripravljenih na dramatično pot v Evropo preko Sredozemskega morja do leta 2020, je zapisano v dokumentu avstrijske vojaške tajne službe, ki bo naslednji teden predstavljen javnosti.

Nigerija, Demokratična Republika Kongo, Sudan in Etiopija, so štiri države, iz katerih se pričakuje največji migracijski val proti Evropi, opozarjajo avstrijski vojaški obveščevalci.
V zadnjih treh letih je približo 550.000 Afričanov zaprosilo za azil v EU. Največ jih je iz Eritreje, Nigerije, Somalije. Sledijo Gambija, Mali, Alžirija, Sudan, DR Kongo, Gvineja in Senegal, piše v poročilu, v katerega vpogled je imel nemški časnik “Das Bild”.

Begunci iz Eritreje in Somalije imajo pravico do azila, saj prihajajo iz vojnih območij, vsi ostali pa so označeni kot ekonomski migranti.

Število afriških beguncev se bo znatno povečalo, če EU ne bo mogla finančno pomagati prizadetim državam in spremeniti svoje politike do tistih prosilcev za azil, ki so ekonomski migranti, citira “Das Bild” avstrijske vojaške obveščevalce.

V zaključku poročila piše, da bo zaradi velikega priliva azilantov iz Afrike, pomembno spremeniti odnos EU do ekonomskih migrantov, kot tudi bo nujno vzpostaviti boljši nadzor zunanjih mej Evropske Unije in vzpostaviti model za izgon tistih, katerim azil v EU ne bo oddobren.

K.R.

    .

.

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Samo Glavan 7 let

    To je (po milijonu izvidnice) šele predhodnica ene milijarde….