NAJBOLJ NEUMNE IZJAVE HRVAŠKE PREDSEDNICE KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ – TOPNEWS.si

NAJBOLJ NEUMNE IZJAVE HRVAŠKE PREDSEDNICE KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ

NAJBOLJ NEUMNE IZJAVE HRVAŠKE PREDSEDNICE KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ

Hrvaški spletni portal Index poroča, da je hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović teden preživela v ZDA. Prav tako kot lansko leto je njena “službena” pot tudi letos zavita v tančico skrivnosti. Glede na to, da je bila trikrat prijavljena Komisiji za odločanje o navzkrižju interesov, poskuša predsednica Kolinda na različne suptilne načine dati pomen in vtis, da je v ZDA tudi zares nekaj delala.

Naj spomnimo, da se v prijavah zahteva, naj komisija preveri, ali je Grabar-Kitarovićeva kršila določila zakona o preprečevanju navzkrižja interesov, glede na to, da ni objavila razloga svojega večdnevnega obiska v ZDA, kamor se je odpravila konec prejšnjega tedna.

Ni jasno, ali gre za službeni obisk z uradnim protokolom ali za zasebno potovanje, ki je bilo plačano z javnim denarjem, so poudarili v prijavah.

Tako je predsednica Kolinda dopisništvu HRT v Washingtonu dala “ekskluzivni intervju” pred Belo hišo. Seveda z druge strani ograje Bele hiše, kamor lahko pride tudi vsak turist.

Index ocenjuje, da je sam intervju neprecenljivi izvir novih biserjev predsednice Kolinde. Portal se ni mogel odločiti, katera je Kolindina najneumnejša oziroma najsramotnejša izjava med njenim obiskom v ZDA. Zato so ponudili bralcem naj glasujejo in sami odločijo. Pa poglejmo izbor uredništva njenih petih najneumnejših izjav:

1. Hrvaška se mora pozicionirati kot dejavnik, ki bo aktivno sodeloval pri oblikovanju ameriške zunanje politike.

2. Srečala sem se z veliko ljudmi. Nekateri od njih vam bodo to sami objavili na Twitterju in Facebooku.

3. Mi v hrvaški politiki nenehno nekomu sledimo, nikogar pa ne vodimo. In to me moti.

4. Delala bom v interesu hrvaškega naroda, neglede na vse tiste ovire, ki jih nekateri poskušajo celo tudi umetno
postaviti.

5. Upam, da bomo končno dojeli, kako se dela politika na mednarodni ravni.

K.R.

.

COMMENTS

Wordpress (0)