Hrvaška ima katastrofalno zunanjo politiko – TOPNEWS.si

Hrvaška ima katastrofalno zunanjo politiko

Hrvaška ima katastrofalno zunanjo politiko

Po poročanju hrvaškega portala Index je preteklih nekaj dni minilo v znaku ocenjevanja hrvaškega zunanjepolitičnega angažmaja za leto 2016.

Potem ko sta se HDZ-ejeva podpredsednik vlade in minister za zunanje zadeve Hrvaške Davor Ivo Stier in bivši minister za zunanje zadeve Miro Kovač pohvalila z “uvajanjem reda po obdobju vladavine Zorana Milanovića in saniranjem njegove škode”, je ekspresno hitro reagirala opozicijska SDP-a. Oglasila pa se je tudi nekdanja šefinja hrvaške diplomacije Vesna Pusić.

HDZ-ejeva šefa diplomacije sta ponosna z doseženim: v letu 2016 sta sanirala škodo nekdanjega premiera Zorana Milanovića.

“2016. leto – katastrofa naše zunanje politike! Ni Centra odličnosti, ni Hrvaške hiše, gospodarske diplomacije… Najslabši odnosi s sosedi”, je napisala Vesna Pusić.

“Kako se lahko hvali hrvaška zunanja politika za leto 2016?! Dvakrat brezsmiselno blokirali Srbijo, nato pod pritiskom odstopili. Škodili ugledu Hrvaške z izjavami. Edino pozitivno, kar se lahko reče za hrvaško zunanjo politiko, je: naj bo leto 2017 boljše in pametnejše”, je zaključila.

COMMENTS

Wordpress (0)