Hillary izgubila kompas: Obtožila Wikileaks za rusko propagando – TOPNEWS.si

Hillary izgubila kompas: Obtožila Wikileaks za rusko propagando

Hillary izgubila kompas: Obtožila Wikileaks za rusko propagando

Tiskovni predstavnik volilnega štaba Hillary Clinton je obtožil Wikileaks “ruske propagande” in podpiranja republikanskega kandidata Donalda Trumpa.

Včeraj je tiskovni predstavnik volilnega štaba Hillary Clinton Brian Fallon objavil “Tweet” z naslednjo vsebino: “Wikileaks, vi niste medijska organizacija. Vi ste propaganda ruske vlade, ki se vmešava v korist svojega ljubljenčka, Trumpa.” V drugem “Tweet” pa se sprašuje, ali je Trump usklajen z Rusko vlado in Wikileaksom.

Hillary je v drugem soočenju izjavila, da je Wikileaks povezan z “napadi ruskih hackerjev” in da podpira Trumpa. Slednjega je obtožila, da vzdržuje tesne stike z Rusijo in njenim predsednikom Vladimirjem Putinom, kar pa je Trump že zanikal in pojasnil, da Rusijo ne ocenjuje za sovražno državo.

“Vem veliko o Rusiji, toda ne vem nič o poslovanju v Rusiji. Tam ne poslujem, niti ne vodim kampanje od tam, niti nisem najel kredita v Rusiji”, je povedal Trump v drugi predsedniški debati in dejal, da “bi bilo sijajno, če bi sodelovali z Rusijo, saj bi se lahko skupaj borili proti Islamski državi”.

Hillarin volilni štab pogosto obtožuje Wikileaks, da je pristranski do Trumpa. Vendar pa je ustanovitelj Wikileaksa Julian Assange podal oceno, da sta oba predsedniška kandidata slaba.

Avgusta letos je na vprašanje, koga ima rajši Hillary ali Trumpa, Assange odgovoril: “Vprašujete me, ali imam rajši kolero ali gonorejo”.

Wikileaks je objavil tisoče dokumentov o tem, kako je Hillary Clinton kršila zakon ZDA in mednarodne sporazume, ko je opravljala funkcijo ameriškega šefa diplomacije. Med najbolj odmevnimi je njena afera glede zlorabe elektronske pošte, ko je uradno državno pošto pošiljala s svojega privatnega e-mail naslova, kar pomeni kršitev ameriškega zakona in ogrožanje nacionalne varnosti.

Hillary Clinton je za to afero poskušala obtožiti svoja predhodnika na funkciji državnega sekretarja Collina Powella, vendar ji to ni uspelo. Nato je začela z obtoževanji predsednika Rusije Vladimirja Putina in ruskih “hackerjev”.

Karin Romanov

COMMENTS

Wordpress (0)