Pretep v evropskem parlamentu: Po brutalnem udarcu poslanec izgubil zavest – TOPNEWS.si

Pretep v evropskem parlamentu: Po brutalnem udarcu poslanec izgubil zavest

Pretep v evropskem parlamentu: Po brutalnem udarcu poslanec izgubil zavest

Poslanec britanske evroskeptične stranke UKIP Steven Woolf je končal v bolnici potem, ko je dobil udarec v pretepu na sestanku poslancev stranke UKIP v Evropskem parlamentu v Strasbourgu. Vršilec dolžnosti vodje UKIPa Nigel Farage je izrazil obžalovanje zaradi spora med poslanci stranke in dodal, da je Woolfovo stanje resno, poroča britanski Guardian,

Poslanec Woolf, ki je favorit za novega predsednika stranke UKIP, je dobil udarec in nato izgubil zavest. Tako so Woolfa na njegov 49. rojstni dan hospitalizirali v Strasbourgu.

Neimenovani viri pravijo, da je Woolfu postalo slabo šele potem, ko so poslanci odšli na glasovanje v Evropskem parlamentu.

Guardian navaja, da bi se morala Woolf in Farage sestati z Diane James, ki je v torek odstopila z mesta predsednice stranke, samo 18 dni potem, ko je bila izvoljena.

Poslanec Woolf je na predhodnih strankarskih volitvah veljal za favorita, ki bo nasledil Faragea. Najavil je svojo ponovno kandidaturo, potem ko je Diane James odstopila. Woolfu je bilo onemogočeno kandidiranje, saj je z vložitvijo kandidature zamudil 17. minut.

K.R.

COMMENTS

Wordpress (0)