Assange napadel Hillary Clinton: Preveč si histerična do Moskve – TOPNEWS.si

Assange napadel Hillary Clinton: Preveč si histerična do Moskve

Assange napadel Hillary Clinton: Preveč si histerična do Moskve

Avstralsko-ekvadorski politični aktivist Julian Assange je ponosen na to, da je WikiLeaks uspel preživeti gospodarsko blokado s strani „političnih elementov ZDA”.

V intervjuju za nemški Spiegel je Assange danes dejal, da je količina histerije, ki jo kaže Hillary Clinton in njeni sodelavci do Moskve, ogromna.

Assange je poudaril, da je WikiLeaks neodvisen in se ga ne da ocenjevati kot politično motiviranega, saj je objavil sto tisoče dokumentov, ki vsebujejo informacije o Rusiji. Tako po njegovem WikiLeaks enostavno predstavlja medij, na katerem se odkriva resnica.

WikiLeaks je objavil več kot 650.000 dokumentov o Rusiji in Putinu. Večina od teh je sprožila veliko število vprašanj. Mnoge od teh dokumentov so kritiki uradnega Kremlja uporabili v svojih knjigah, je dejal Assange.

WikiLeaks se kljub blokadi še naprej širi. Nimamo dolgov, ni nam treba nikogar prositi za denar. Tudi ni potrebe, da bi cenzurirali katerikoli material, do katerega pridemo, je dejal.

Ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange je v intervjuju za Spiegel” tudi dejal, da ni treba primerjati usode Chelsea Manninga, ki prestaja kazen v ameriškem zaporu in Edwarda Snowdna. Zahvaljujoč prizadevanjem in naporom WikiLeaksa je Snowdna danes srečen v Rusiji.

Ne da se primerjati položaj Edwarda Snowdna s položajem Chelsea Manninga (35 let zapora) in Jeremy Hammonda, ki je prav tako zaprt v ZDA (10 let zapora). Vsi trije so tajne dokumente objavili na WikiLeaksu. Snowden je s pomočjo WikiLeaksa dobil politični azil v Rusiji, ima potni list, živi s partnerko, obiskuje baletne predstave in prejema lepe honorarje za svoje nastope. V bistvu je Edward Snowden srečen in svoboden človek, je zaključil Assange.

Spiegel je spomnil, da Assange že štiri leta ni zapustil diplomatske misije Ekvadorja v Londonu.

Po poročanju Sputnika je Assange pred intervjujem za Spiegel izjavil, da je pripravljen stopiti pred sodišče, v kolikor predsednik ZDA Barack Obama pomilosti Chelsea Manninga.

Karin Romanov

COMMENTS

Wordpress (0)