(Kolumna) Opravljanje – TOPNEWS.si

(Kolumna) Opravljanje

(Kolumna) Opravljanje

Zakaj ljudje opravljajo oziroma zakaj se ukvarjajo s tujimi življenji? Že od zdavnaj obstaja opravljanje kot ena najpogostejši tem med ljudmi, še posebej med ženskami. Ko sem razmišljala o tej temi, sem prišla do zaključka, da ljudje neprestano iščejo napake pri drugih, da bi prikrili to, kar sami posedujejo oziroma to kaj jim manjka.

Verjetno ste že bili v situaciji, da sedite v družbi in ko prvi odide, postane tema opravljanja. Mislite, da je to lepo in iskreno prijateljstvo? Seveda, da ni. Opazila sem, da se nekateri ljudje počutijo boljše, ko opravljajo neko osebo. Še hujše je, če ima ta predmet opravljanja trenutno nek problem v življenju. Zakaj se nekateri hranijo s tujimi nesrečami in skrbmi? Bodo pri tem njihove skrbi izginile? Ne, ne bodo! Vedno bodo tu, kjer so!

Opravljanje je grozna navada, ki se je ne da izkoreniniti. Vsak od nas ima tako svoje napake kot tudi dobre lastnosti, ki se jih mora zavedati. Šele tako bo lahko razumel nekoga drugega. Vsi živimo svoja življenja na nek svoj način. To je lahko nekomu všeč ali pa tudi ne. Nihče ni najbolj idealen, niti najbolj pomemben za naš planet. Razmislite, vi ste prav tako predmet opravljanja v tej isti družbi, s katero opravljate nekoga tretjega.

Obstajajo ljudje, ki imajo za potrebo nenehno poudarjati svoj izgled ali inteligenco. Vsak si prizadeva za to, kar misli, da je zanj najboljše. in ga zaradi tega prav gotovo ni treba obsojati. Kdo smo sploh mi, ki si upamo in drznemo obsojati nikogaršnjo različnost ali pa to, kar nam ni po godu? Ali se vsi sploh zavedamo svojih značajskih karakteristik?

Bodite iskreni in povejte dotičnemu, če vam kaj ni všeč ali pa pohvalite to, kar vam je všeč. Bolj vas bodo ljudje cenili oziroma spoštovali, če jim boste iskreno povedali vaše mnenje. Verjemite, da mnoge vaše mnenje sploh ne zanima, kar je tudi vredu. Toda nekateri, verjeli ali ne, pa bodo ustvarjali sliko o vas na osnovi vašega govorjenja in obnašanja. Zato bodite previdni.

Naj zaključim. Opravljanje je odvratna navada, s katero ne boste dosegli nič drugega razen prezir in pa seveda to, da boste postali glavna “trač”oseba. Seveda, tistim, ki pa to početje imponira, predlagam, da skuhajo kavico in najdejo osebo, ki bo današnja tema opravljanja.

Mina Manojlović

COMMENTS

Wordpress (0)