Svet dobil pivovarno, vredno 100 milijard evrov – TOPNEWS.si

Svet dobil pivovarno, vredno 100 milijard evrov

Svet dobil pivovarno, vredno 100 milijard evrov

Milijoni ljubiteljev piva širom sveta so z veseljem sprejeli novico, da je s sklenitvijo sporazuma dveh gigantskih podjetij rojen največji planetarni proizvajalec te najbolj priljubljene alkoholne pijače, ki bo imel pod nadzorom skoraj eno tretjino svetovne proizvodnje piva.

Po poročanju francoske tiskovne agencije France press so delničarji britanske pivovarne SAB Miller podprli prevzemno ponudbo Anheuser-Busch InBeva. Ta vest je sledila samo nekaj ur zatem, ko so investitorji belgijsko-brazilske AB InBeva, proizvajalca “Badweiser” in “Stelle artois“, prav tako podprli prevzem SAB Millerja v vrednosti 93 milijarde evra.
V sporočilu SAB Millerja navajajo, da je velika večina delničarjev podprla ponudbo AB InBeva v višini 45 funtov za delnico, ki je julija znašala le 44 funtov, po padcu vrednosti britanskega funta zaradi odločitve Velike Britanije da izstopi iz Evropske unije.

S prevzemom SAB Millerja bo podjetje povečalo prisotnost v Afriki in namerava razširiti poslovanje v Južni Ameriki in Evropi. Novo podjetje bo nadzorovalo skoraj tretjino svetovnega tržišča piva. “Mega” sporazum naj bi bil zaključen 10. oktobra, poroča AFP.

N.N.

COMMENTS

Wordpress (0)