Dačić zadovoljen z izjavo papeža Frančiška – TOPNEWS.si

Dačić zadovoljen z izjavo papeža Frančiška

Dačić zadovoljen z izjavo papeža Frančiška

Minister za zunanje zadeve Srbije Ivica Dačić je ocenil, da je izjava papeža Frančiška, da je bilo pokatoličevanje pravoslavcev velik greh, doslej največja izrečena obsodba in ograditev Vatikana od postopkov kardinala Alojzija Stepinca.

“Izjava papeža Frančiška v Tbilisiju, da je spreobračanje pravoslavcev veliki greh, predstavlja doslej največjo ograditev in obsodbo Vatikana postopkov hrvaškega kardinala Alojzija Stepinca, ki je v času druge Svetovne vojne ne samo blagoslovil fašistično ustaško NDH, temveč tudi formiral Odbor za pokristjanjevanje Srbov”, sporoča Dačićevo izjavo Ministrstvo za zunanje zadeve Srbije (MSP).

Dačić je reagiral glede izjave papeža Frančiška med njegovim obiskom v Gruziji, da “obstaja velik greh do ekumenizma in to je nasilno novačenje” ter sporočilo “nikoli ne smete poskušati spreobrniti pravoslavce – oni so naši bratje in sestre, učenci Jezusa Kristusa”, Dačić je ocenil, da te besede dajejo Srbiji prav, da nasprotuje rehabilitaciji kardinala Stepinca.

Dačić: Srbija je imela prav

“Te besede papeža Frančiška potrjujejo, da je imela Srbija prav, ko je nasprotovala rehabilitaciji Stepinca. Nikakršna njegova rehabilitacija oziroma oprostitev krivde za zločine in pokristjanjevanje Srbov, ni možno, kaj šele kanonizacija”, sporoča Dačić. Stepinac je, tako Ministrstvo za zunanje zadeve Srbije, sodeloval v izvajanju načrta za rešitev srbskega vprašanja, ki ga je predstavil ustaški minister Mile Budak – da je treba tretjino Srbov pobiti, tretjino pregnati in tretjino pokatoličiti.

Karin Romanov

COMMENTS

Wordpress (0)